Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πανάγιος Τάφος: Γλυκιά μυρωδιά και διαταραχές στα όργανα! [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Θαύμα ή μύθος; Το ερώτημα προκύπτει από τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω Ισπανικών, κυρίως Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία αναφέρονται σε περίεργα φαινόμενα κατά τη διάρκεια των εργασιών αναστήλωσης στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.

Σύμφωνα με το όσα είδα το φως της δημοσιότητας οι επιστήμονες που ανέλαβαν την αναστήλωση με την αποκάλυψη του Πανάγιου Τάφου και τους ακριβούς σημείου όπου τοποθετήθηκε το Σώμα του Ιησού κάνουν λόγω για μια “γλυκιά μυρωδιά” που αναδύονταν από το σημείο όπου υπολογίζεται ότι είχε τοποθετηθεί μετά τη Σταύρωση το Σώμα του Κυρίου, ενώ παρατήρησαν ότι κάποια από τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν δέχονταν κάποιες ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, ενώ ένα από αυτά βγήκε εκτός λειτουργίας.

Απ’ τους αυτόπτες μάρτυρες πάντως η δημοσιογράφος Marie-Armelle Beaulieu, του περιοδικού Terre Sainte, που είχε λάβει ειδική άδεια; να είναι παρούσα στο “άνοιγμα” του Τάφου λέει ότι δεν αντιλήφθηκε κάποια μυρωδιά λέγοντας μάλιστα ότι κάποιος θα μπορούσε να έχει μια ανάλογη ψευδαίσθηση καθώς σχετική αναφορά υπήρχε από τον αρχιτέκτονα Νικόλαο Κομνηνό ο οποίος είχε κάνει την αναστήλωση του μνημείου το 1809.
Η ίδια δημοσιογράφος ωστόσο επιβεβαιώνει την έκπληξη των επιστημόνων κατά το άνοιγμα της πλάκας.
Όπως μάλιστα αναφέρεται ο τάφος βρέθηκε πολύ χαμηλότερη από ό, τι ήταν ή τουλάχιστον απ’ ότι υπολόγισαν τα μηχανήματα.
Αυτό το λάθος οφείλεται, σύμφωνα με επιστήμονες που μετέχουν στην αναστήλωση σε παρεμβολές που δέχθηκαν τα μηχανήματα από μια μυστηριώδη πηγή ενέργειας. Μάλιστα αναφέρεται ότι ένα από τα μηχανήματα που τοποθετήθηκε πάνω στην πλάκα του Τάφου απενεργοποιήθηκε τελείως.
Η διευθυντής των έργων Αντωνία Μοροπούλου, είπε ότι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι επιστήμονες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη φήμη της για μια «επίδειξη δημοσιότητας”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε