Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πανδικαστική συγκέντρωση την Τρίτη κόντρα στο ασφαλιστικό

Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δικαστικοί οφείλουν να προστατεύσουν τη συνταγματική τους θέση και την κοινωνική τους αποστολή.

Τρεις δικαστικές Ενώσεις με κοινή ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν ότι οι δικαστές και εισαγγελείς θα πραγματοποιήσουν Πανελλαδική πανδικαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη, 13 Ιουλίου, στις 2 μ.μ. στο πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) για το ασφαλιστικό.

Όπως αναφέρουν, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί καθώς, το ασφαλιστικό εντάσσει τους δικαστές στο ΙΚΑ, καταργούνται οι ασφαλιστικές δικλείδες της ανεξαρτησίας τους, επιδεινώνονται οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης στην χώρα μας (μη κάλυψη κενών οργανικών θέσεων δικαστικών και υπαλλήλων, κ.ά.) και οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν στέργουν σε διάλογο.

Στην συγκέντρωση θα κληθούν να εκθέσουν τις απόψεις τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, αναφέρουν οι δικαστικές Ενώσεις.

Την ανακοίνωση υπογράφουν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε