Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πανευρωπαϊκός διασυρμός της Ελλάδας από τις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και τα κρούσματα ρατσιστικής βίας από βουλευτές και οπαδούς της

Πανευρωπαϊκός διασυρμός της Ελλάδας από τις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και τα κρούσματα ρατσιστικής βίας από βουλευτές και οπαδούς της

– Έρχεται για τέσσερις ημέρες στη χώρα μας για να μας ελέγξει ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νίλς Μουϊζνιεκς
– Επίτηδες δεν ανακοινώνεται το επίσημο πρόγραμμα του επιτρόπου
– Το γραφείο του έχει γεμίσει από επιστολές για περιστατικά απάνθρωπης βίας τόσο από την Χρυσή Αυγή όσο και από την Αστυνομία εις βάρος μεταναστών
– Χρυσή Αυγή:Για τις δολοφονίες και τον ρατσισμό κατά των Ελλήνων δεν ενδιαφέρεται κανένας ευρωπαίος επίτροπος;

Τετραήμερη, επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, πραγματοποιεί, από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νίλς Μουϊζνιεκς.

Το επίσημο πρόγραμμα του επιτρόπου δεν έχει γίνει γνωστό άλλα, στα πλαίσια των καθηκόντων του, θεωρείται βέβαιο ότι θα επισκεφθεί φυλακές, αναμορφωτήρια ανηλίκων, κέντρα κράτησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο καθώς και ότι, θα έχει επαφές με αντιρατσιστικές οργανώσεις, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την άνοδο της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα και τις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Ο επίτροπος είναι ήδη ενήμερος, μέσω επιστολών και διαβημάτων που έγιναν στο γραφείο του, τόσον για τ’ αυξημένα κρούσματα ρατσιστικής βίας εκ μέρους των βουλευτών και των οπαδών της «Χρυσής Αυγής» στην Ελλάδα όσο και για τα περιστατικά απάνθρωπης βίας, που έχει ασκηθεί από όργανα της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών και κρατουμένων μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτροπος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος και για τις συνεχιζόμενες διώξεις των τσιγγάνων από τους καταυλισμούς τους καθώς και για το γεγονός ότι, τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν ρατσιστική βία και διακρίσεις στα ελληνικά σχολεία.

Στο πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του επιτρόπου στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται και συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Για το θέμα αυτό έβγαλε ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή

”Η ελληνική κοινωνία ασφυκτιά από την εγκληματική δράση συμμοριών αλλοδαπών, από αλβανούς και γεωργιανούς ληστές με καλάσνικοφ, από αφγανούς που δολοφονούν εν ψυχρώ με μαχαίρια και το κράτος τους αφήνει ελεύθερους. Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στη χώρα μας είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων. Αν δεν σκοπεύει να αντιμετωπίσει αυτό το μείζον εθνικό και ανθρωπιστικό ζήτημα ο ευρωπαίος επίτροπος, τότε για εμάς είναι ανεπιθύμητος”.

Διαβάστε επίσης :

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε