Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Πανικός από τα τρομο-δέματα – Φοβούνται οι courier

Πανικός από τα τρομο-δέματα – Φοβούνται οι courier

– Από “μικροσκόπιο” όλα τα εισερχόμενα δέματα σε εταιρίες κουριερ και επιχειρήσεις
– Μέτρα ασφαλείας για ότι διακινείται μέσω ταχυμεταφορέων

Οι χθεσινές και προχθεσινές επιθέσεις μπορεί να μην είχαν θύματα, όπως ενδεχομένως να ήθελαν οι τρομοκράτες. Ωστόσο ο στόχος τους επετεύχθη. Τρομοκράτησαν μια ολόκληρη χώρα καθώς μέσα σε λίγες ώρες όλες οι μεγάλες αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας κατακόρυφα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μεγάλης επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Από το πρωί τίποτα δεν έμπαινε στο κτήριο αν πρώτα δεν περνούσε από εξονυχιστικό έλεγχο, και  αν  ο άνθρωπος που το παρέδειδε δεν έδινε τα στοιχεία της αστυνομικής του ταυτότητας τα οποία φυσικά και καταγράφονταν.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις εταιρίες ταχυμεταφορών. Κανένα απολύτως δέμα δεν παραλαμβάνετε αν ο αποστολέας δεν επιθυμεί να επιδείξει αστυνομική ταυτότητα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ήδη ορισμένες εταιρίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν ειδικά μηχανήματα που θα ελέγχουν για τυχόν εκρηκτικά.

Ίδια είναι η εικόνα και πολιτικά γραφεία στα υπουργεία αλλά ακόμα και στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο πανικός έχει καταλάβει ακόμα και απλούς πολίτες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ηλικιωμένο Ροδίτη που ζήτησε από την αστυνομία να ελέγξει για εκρηκτικά ένα πακέτο που του είχαν στείλει στο σπίτι.

Στις πρεσβείες οι υπεύθυνοι ασφαλείας έχουν αυξήσει τα μέτρα και δεν επιτρέπουν σε διερχόμενα αυτοκίνητα να παραμένουν για πολύ ώρα κοντά στο κτήριο χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στην υφήλιο από τα δέματα-βόμβες της Ελλάδας – Οι τρομοκράτες μας βάζουν στην ίδια μοίρα με την Υεμένη

Αποκλειστικό ΝewsIt: Αυτοί έστειλαν τα δέματα βόμβες σε Μέρκελ και Σίλβιο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε