Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πάνω από 1. 400.000 ευρώ τα πρόστιμα για τελωνειακές παραβάσεις

Πάνω από 1. 400.000 ευρώ τα πρόστιμα για τελωνειακές παραβάσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.03.2013 | 23:45

Στο ποσό των 1.444.049 ευρώ ανέρχονται τα βεβαιωθέντα πρόστιμα για απλές τελωνειακές παραβάσεις οχημάτων το 2012, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο παρουσιάζει αυξημένο ποσοστό παραβατικότητας και γι' αυτό έχει δοθεί σε όλες τις Περιφερειακές και Επιχειρησιακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ επικαιροποιημένος οδηγός ελεγκτικών επαληθεύσεων, ενώ, έχει εκδοθεί πρόσφατα, στις 18.01.2013, και εγκύκλιος διαταγή για τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων σε ΕΙΧ οχήματα που φέρουν πινακίδες κυρίως γειτονικών χωρών (βουλγαρικές, ρουμανικές). Κατά τη διάρκεια του 2012 έγιναν 110 έλεγχοι, βρέθηκαν 55 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 55 απλές τελωνειακές παραβάσεις.

«Σε όλες τις περιπτώσεις παραβάσεων τα οχήματα δεσμεύονται και τα επιβληθέντα πρόστιμα διαβιβάζονται για καταλογισμό και είσπραξη στα αρμόδια τελωνεία», επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομικών.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, για την παράνομη κυκλοφορία ΕΙΧ οχημάτων με ξένες πινακίδες και την καταγγελία σχετικά με την επιχείρηση «βουλγαροποίησης οχημάτων μεγάλου κυβισμού».

 

Διαβάστε

Στα χέρια του γ.γ. Εσόδων, εφορίες, τελωνεία, έσοδα, εγκύκλιοι!

Έκρυβε στα εσώρουχά του 25.000 ευρώ και προσπάθησε να περάσει το τελωνείο

Υποχώρηση της Κυβέρνησης – Μένουν όλοι οι επικεφαλής σε Εφορίες, Τελωνεία, ΣΔΟΕ

Κυκλώματα σε εφορίες και τελωνεία "κλείνουν τα μάτια" με το... αζημίωτο - Πάρτι μίζας με... οικοδεσπότη το ίδιο το Δημόσιο

 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο