Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάνω από 100 οι απεργοί πείνας στα νοσοκομεία

Οι απεργοί πείνας είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν στον προθάλαμο νεφρικής ανεπάρκειας. Σκληρή γλώσσα απο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
 

16 ακόμη μετανάστες από το κτίριο της Υπατίας, μεταφέρθηκαν μέχρι χθες το βράδυ στο νοσοκομείο, λόγω εξάντλησης από την απεργία πείνας που έφτασε ήδη στην 42 μέρα. Την ίδια ώρα άλλοι 8 μετανάστες απο τους απεργούς στη Θεσσαλονίκη, διακομίστηκαν με προβλήματα υγείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Ο ένας μεταφέρθηκε σε προκωματώδη κατάσταση εξαιτίας υπογλυκαιμικού επεισοδίου, ενώ οι υπόλοιποι με υπόταση και κάποιοι με βραδυκαρδία
 
Όπως αναφέρει ο κ. Γιώτης από την Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι γιατροί που τους παρακολουθούν, οι απεργοί πείνας απο την Υπατία είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν στον προθάλαμο νεφρικής ανεπάρκειας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους απεργούς σταμάτησαν να παίρνουν και υγρά, επισπεύδοντας την επιδείνωση της υγείας τους, σε μια κορύφωση της πίεσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Πάντως σύμφωνα και με δημοσιεύματα οι εργαστηριακές εξετάσεις που έκαναν οι ιατροί που επισκέφθηκαν τους απεργούς αλλά και σε όσους νοσηλεύονται στα νοσοκομεία δεν φαίνεται να μην είχαν φάει κάτι όλες αυτές τις μέρες.

 
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, τάχθηκε υπέρ της βίαιης εκκένωσης του κτιρίου και έκανε λόγο για καθοδηγούμενους απεργούς πείνας που εμφανίζονται ως θύματα.

”Ύστατη έκκληση” προς τους μετανάστες του Μεγάρου Υπατία να σταματήσουν την απεργία πείνας και να επιτρέψουν τη νοσηλεία τους απευθύνει η κυβέρνηση, αποκλείοντας, παράλληλα, το ενδεχόμενο νομιμοποίησής τους.

Από το υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησαν από τους μετανάστες να μεταβούν όλοι στα νοσοκομεία, χωρίς να αλλάζει η απόφαση για μη νομιμοποίηση.
 
Η τραγωδία στη Σούδα και η επερχόμενη κακοκαιρία επέδρασαν καταλυτικά στην κυβέρνηση ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών βάλλουν κατά όσων υποστηρίζουν τη συνέχιση της απεργίας, τονίζοντας ότι ”η ενθάρρυνση της αδιαλλαξίας είναι όχι μόνο ανεύθυνη, αλλά ολέθρια και εγκληματική”.

Διαβάστε επίσης : “Θα πεθάνουμε εδώ μέσα”

Διαβάστε επίσης : Χτενίζουν” τη θάλασσα για να βρουν τους αγνοούμενους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε