Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πάνω απο 2,5 χιλ. τόνους ακατάλληλων τροφίμων κατέσχεσε η Νομαρχία Πειραιά μέσα σε 3 χρόνια

Τα προϊόντα προέρχονταν κυρίως απο χώρες της Ασίας, της Λ. Αμερικής και της Αφρικής.

Οι χιλιάδες τόνοι ακατάλληλων προϊόντων που έχει κατασχέσει η Νομαρχία αφορούν εσπεριδοειδή σε προχωρημένο στάδιο σήψης, τυροκομικά ανεπαρκώς συντηρημένα, διαβρωμένες κονσέρβες με αλλοιωμένο περιεχόμενο, ληγμένα μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς και μεταλλαγμένες ζωοτροφές.

Την περασμένη Τρίτη οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας εντόπισαν και κατέσχεσαν 25 τόνους μουχλιασμένων λεμονιών και αλλοιωμένων σπαραγγιών, προερχόμενων από την Κίνα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Νομαρχίας Πειραιά, από την 1η Ιανουαρίου του 2008 έως και τις αρχές της εβδομάδας διενεργήθηκαν 19.452 έλεγχοι στα Τελωνεία του Πειραιά και απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε 71 εισαγωγές ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων φυτικής προέλευσης, συνολικού βάρους 2.695,05 τόνων.

Από την ποσότητα αυτή, το μεγαλύτερο ποσοστό αντιστοιχεί σε προϊόντα, που προέρχονταν από την Κίνα. Οι υπόλοιπες κατασχεμένες ποσότητες είχαν χώρες προέλευσης την Αργεντινή, τον Καναδά, τη Χιλή, το Βιετνάμ, τις ΗΠΑ, την Ινδία, το Περού, το Πακιστάν, την Αίγυπτο, τη Ν. Αφρική, το Μεξικό, το Ισραήλ, την Ινδονησία, την ΠΓΔΜ, τον Λίβανο, την Ελβετία και τη Σρι Λάνκα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε