Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Παντελής Παντελίδης: Δεν θα τον έσωζε η ζώνη ασφαλείας – Η ταχύτητα του αυτοκινήτου και η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να μη βγει εκτός δρόμου

Παντελής Παντελίδης: Δεν θα τον έσωζε η ζώνη ασφαλείας – Η ταχύτητα του αυτοκινήτου και η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να μη βγει εκτός δρόμου

– Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη από τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη σε τροχαίο στη Βουλιαγμένης
– Η πραγματογνωμοσύνη θα δείξει με τι ταχύτητα έτρεχε το αυτοκίνητο του τραγουδιστή – Εκτιμάται πως ήταν 100-150 χιλιόμετρα
– Ο 33χρονος καλλιτέχνης προσπάθησε την τελευταία στιγμή να στρίψει το τιμόνι αλλά δεν τα κατάφερε
– Ο Παντελίδης και η 30χρονη συνοδηγός δεν φορούσαν ζώνες λέει αξιωματικός της Τροχαίας
– “Είναι ο Παντελίδης στο αυτοκίνητο” είπε σε κατάσταση σοκ η 21χρονη που καθόταν στο πίσω κάθισμα όταν την απεγκλώβισαν

Ένας νέος άνθρωπος, μόλις στα 33 του χρόνια, έγραψε το όνομά του στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων από τροχαίο. Ο Παντελής Παντελίδης, ένα νέο παιδί που εγκατέλειψε τη σιγουριά του Πολεμικού Ναυτικού για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, που μέσω του YouTube κατάφερε να γίνει ένα από τα πρώτα ονόματα στις πίστες της αθηναϊκής νύχτας έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου.

Όλα έγιναν σε μια στιγμή. Μια στιγμή αρκετή για να πάρει μια ζωή. Το μαύρο SUV μάρκας Mercedes έχει σμπαράλια. Ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη, τα τραγούδια του οποίου λάτρεψαν πολλοί νέοι, ήταν ακαριαίος. Μαζί του δυο κοπέλες, 21 και 30 ετών, τραυματίστηκαν. Η πρώτη πιο ελαφρά, καθώς φορούσε ζώνη και καθόταν στο πίσω κάθισμα.

Το σοκ δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί. Το σημείο όπου συνέβη το μοιραίο έχει μετατραπεί σε “προσκύνημα” για τον τραγουδιστή που άφησε εκεί την τελευταία του πνοή. Λουλούδια, κεριά, γράμματα.

Η εικόνα του αυτοκινήτου μετά το τροχαίο συγκλονιστική. Κόμπος στο στομάχι. Η ταχύτητα με την οποία το αυτοκίνητο του Παντελή Παντελίδη μπήκε στην (επικίνδυνη) στροφή που βγαίνει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης από το πρώην ανατολικό αεροδρόμιο θα εξακριβωθεί από την πραγματογνωμοσύνη. Υπολογίζεται πως ήταν 100 με 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Τροχαίας, ο γνωστός τραγουδιστής και η 30χρονη συνοδηγός του δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Όμως ακόμη κι αν ο 33χρονος φορούσε ζώνη, η πρόσκρουση ήταν τέτοια, που δεν θα μπορούσε να έχει σωθεί. «Ο οδηγός και η 30χρονη συνοδηγός δεν φορούσαν ζώνες. Τις είχαν “πατημένες”, δηλαδή δεμένες πίσω από την πλάτη. Ο μόνος επιβάτης που φορούσε είναι η 21χρονη, η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και τραυματίστηκε ελαφρώς. Οι αερόσακοι άνοιξαν κανονικά. Ακόμα και να φορούσε ζώνη ασφαλείας ο Παντελίδης δεν θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του. Τραυματίστηκε θανάσιμα από λαμαρίνες. Το τζιπ έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, το ακριβές ύψος της οποίας θα το μάθουμε από την πραγματογνωμοσύνη. Η στροφή είναι γνωστή για την επικινδυνότητά της. Είναι πολύ κλειστή και έχουν γίνει και άλλα ατυχήματα, όχι όμως θανατηφόρα», είπε αξιωματικός της Τροχαίας στον Ελεύθερο Τύπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος τραγουδιστής έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του αλλά προσπάθησε την τελευταία στιγμή να στρίψει το τιμόνι για να μη βγει εκτός δρόμου. Δεν τα κατάφερε. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος από τα τραύματα που του προκάλεσαν στο κεφάλι τα σιδερένια κιγκλιδώματα, πάνω στα οποία προσέκρουσε το αυτοκίνητο.

Χρειάστηκε σχεδόν μια ώρα ώστε να καταφέρουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής να τον απεγκλωβίσουν. Η έκθεση της Τροχαίας αναφέρει για το δυστύχημα: «Στις 8.10 στη γέφυρα εξόδου από τον πρώην ανατολικό αερολιμένα κινούνταν όχημα μάρκας Mercedes με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο 33χρονος οδηγός Παντελής Παντελίδης κινούνταν στο ρεύμα προς την έξοδο για Αθήνα όταν το όχημα εξετράπη δεξιά της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο (ύψους περίπου 40 εκατοστών) και στη συνέχεια σε μεταλλικά κάγκελα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα».

Η 30χρονη συνοδηγός νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με κατάγματα στα πάνω και κάτω άκρα και υποβλήθηκε σε κρίσιμη χειρουργική επέμβαση. Οι αξιωματικοί της Τροχαίας περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει καταθέσεις διότι δεν το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας τους. Το μόνο που είπε στους αστυνομικούς η 21χρονη σε κατάσταση σοκ λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα ήταν «ο Παντελίδης είναι μέσα στο αυτοκίνητο».

Σοκάρει η εικόνα του αυτοκινήτου

Οι εικόνες που μετέδωσε η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο E tv, είναι ενδεικτικές της τραγωδίας. Η κάμερα της εκπομπής βρέθηκε στη μάντρα όπου έγινε η αυτοψία από τους εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας, με το πλάνο να είναι πραγματικά σοκαριστικό.

Ένα τεράστιο σίδερο έχει κυριολεκτικά τρυπήσει το αυτοκίνητο του γνωστού τραγουδιστή. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα ογκώδες, πολυτελές και κατά προέκταση ασφαλές αυτοκίνητο.

Έτσι, το να βλέπει κανείς το τεράστιο αυτό σίδερο να έχει διαπεράσει τη μηχανή, το καπό και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, είναι ενδεικτικό του ότι η σύγκρουση ήταν πραγματικά ισχυρότατη…

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η μία από τις δύο ατσάλινες βέργες είναι αυτή που προκάλεσε τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη. Χαρακτηριστικό του δράματος είναι πως και μία δεύτερη βέργα είχε “καρφωθεί” στο μοιραίο όχημα, την οποία οι πυροσβέστες έκοψαν με αλυσοπρίονο κατά τον απεγκλωβισμό του γνωστού καλλιτέχνη.

Φωτό από Live News

Το χρονικό της τραγωδίας

Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Πέμπτης και ενώ επέστρεφε σπίτι του μετά από διασκέδαση, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης ξέφυγε από την πορεία του σε δρόμο κοντά στην λεωφόρο Βουλιαγμένης και ανατράπηκε. Μαζί του δυο νέα κορίτσια που τραυματίσθηκαν, η μια από τις δυο σοβαρά.

Οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας είναι πραγματικά σοκαριστικές. Το τζιπ το οποίο οδηγούσε και ήταν δανεικό, καρφώθηκε με τον ουρανό στις προστατευτικές μπάρες. Δυστυχώς ο γνωστός καλλιτέχνης σύμφωνα με τις πληροφορίες από το νοσοκομείο, υπέστη πολύ σοβαρά και πολλά τραύματα στο κεφάλι, ήταν αδύνατο για τους γιατρούς να τον σώσουν. Η σύγκρουση, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από την τροχαία, ήταν τόσο σφοδρη που οι μπάρες μπήκαν μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και τραυμάτισαν βαρύτατα τον 33χρονο τραγουδιστή. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η πυροσβεστική χρειάστηκε περίπου μια ώρα για να τον απεγκλωβίσει. Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ και οι διασώστες μετέφεραν άμεσα τον Παντελή Παντελίδη στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Εκτός από τον καλλιτεχνικό κόσμο, τους συνεργάτες του και τους θαυμαστές του, που έσπευσαν στο Ασκληπιείο Βούλας αλλά και στο σημείο που έγινε το τροχαίο δυστύχημα, κανείς δεν ήξερε πως να το πει στην μητέρα του και στον πατέρα του. Κάποιος όμως έπρεπε να κάνει το βαρύ έργο της αναγνώρισης. Οι γονείς του Παντελή Παντελίδη έφτασαν στο νοσοκομείο με ραγισμένη την καρδιά και η κραυγή της μάνας του που φώναζε «Αχ ο Παντελής μου, αχ το παιδί μου» ακόμα αντηχεί στ’ αυτιά όσων βρίσκονταν εκεί. Τώρα περιμένει να μάθει πως έγινε το κακό αλλά λίγη σημασία έχει αφού δεν θα ξανασφίξει το παιδί της στην αγκαλιά της. Σήμερα τον έχασε για πάντα και αύριο θα τον αποχαιρετήσει.

Οι εικόνες από το σημείο του τροχαίου είναι συγκλονιστικές, όπως σε κάθε τροχαίο που χάνονται ανθρώπινες ζωές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε