Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπαδήμος: Οφείλουμε στους πολίτες να σώσουμε το κέντρο της Αθήνας!

Εικόνες από μια Αθήνα φιλόξενη και ανθρώπινη είχε την ευκαιρία να δει ο πρωθυπουργός αλλά και όσοι βρέθηκαν σήμερα στην εκδήλωση “Ξανα-σκέψου την Αθήνα” στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε “εξαιρετικά σημαντική” την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση για τη χρηματοδότηση και διοργάνωση ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας, με άξονα τη λεωφόρο Πανεπιστημίου.

Το Re-think Athens είπε ο κ. Παπαδήμος, είναι ζωτικό για την Αθήνα, καθώς με άξονα την Πανεπιστημίου, η οποία θα μετατραπεί σε φιλική προς τον πεζό και τον ποδηλάτη λεωφόρο, συνδέονται τα μουσεία με το εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας, με τελικό αποτέλεσμα τη δημιουργική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που δοκιμάζεται σκληρά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τις ωφέλειες που προκύπτουν από την αρμονική συνεργασία του δημοσίου με φορείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τόνισε ότι αποτελεί επείγουσα ανάγκη και κορυφαία προτεραιότητα η διάσωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που υφίσταται ραγδαίες μεταβολές και βρίσκεται σε τροχιά απαξίωσης.

«Το οφείλουμε στους πολίτες, στην Αθήνα και στην πατρίδα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στο οποίο «κυκλοφορεί» η ασχήμια, η παραίτηση, η εγκατάλειψη και η ερήμωση, είναι αναγκαία, τόνισε, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η πρόταση για την ανάπλαση του κέντρου της πρωτεύουσας αποτελεί ταυτόχρονα και πρόταση ανάπλασης της συνείδησής μας.

Ο κ. Σαμαράς εξήρε τη διαφάνεια, τη συμμετοχή των πολιτών, την ψυχαγωγία και την παιδεία που αποτελούν άξονες λειτουργίας του προγράμματος και κατέληξε λέγοντας: «Θα δώσουμε τα πάντα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου».

Στην εκδήλωση, στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιώργος Μπαμπινιώτης, Γιώργος Νικητιάδης, Παντελής Καψής, ο Πέτρος Ευθυμίου, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, και ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση επρόκειτο να παρευρεθεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά, όπως είπε, «κόλλησε πίσω από μια διαδήλωση και δεν κατάφερε να φθάσει έγκαιρα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε