Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου: η Ελλάδα δεν χρειάζεται ενίσχυση

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
 Νέο μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Μετά τη δήλωση του Juergen Stark, μέλους του διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είπε στην εφημερίδα «Il Sole» ότι οι αγορές «παραπλανώνται» εάν νομίζουν ότι τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη θα ενισχύσουν οικονομικά την Ελλάδα επικράτησε ανησυχία στις διεθνείς αγορές.

Η αναφορά του κ. Stark έκανε τον γύρο του κόσμου και ορισμένοι αναλυτές την συνέδεσαν με την ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ.  Στη συνέχεια τα ξένα ΜΜΕ αναφέρθηκαν και πάλι στην κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας προκειμένου να περικόψει το έλλειμμα της.

Μετά το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων και την νευρικότητα των διεθνών αγορών ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου πέρασε στην αντεπίθεση με συνεντεύξεις του σε ξένα ΜΜΕ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου το βράδυ της Τετάρτης μίλησε στο CNN και επέμεινε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται βοήθεια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ελλείμματος, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει “ελληνικό πρόβλημα” για την Ε.Ε.  

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών στην τηλεόραση του Bloomberg είπε ότι “η Ελλάδα δεν χρειάζεται εξωτερική ενίσχυση για να μειώσει το έλλειμμά της”

«Ειλικρινά, δεν νομίζουμε ότι χρειαζόταν μια τέτοια διευκρίνιση», σχολίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Δεν περιμένουμε να ενισχυθούμε από κανέναν, ενώ, την ίδια στιγμή, είναι ξεκάθαρο ότι κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για να μειώσουμε το έλλειμμα και να συγκρατήσουμε το δημόσιο χρέος» είπε καταλήγοντας και παραπέμποντας προφανώς στην απόφαση της κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος σε 3 χρόνια (δείτε σχετική είδηση).

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε