Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Παπανδρέου: θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο η ΔΕΗ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το κράτος σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και την επιχειρηματική πρακτική,

είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος μάλιστα στον κ. Καρατζαφέρη τον κάλεσε να μη μένει στους τίτλους των ειδήσεων, αλλά να διαβάζει όλο το περιεχόμενο των δηλώσεων των υπουργών που φέρονται να διαφωνούν με την περαιτέρω πώληση μετοχών του Δημοσίου.
Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι “το 17% του μετοχικού κεφαλαίου δεν μετριέται σε στενά δημοσιονομικά μεγέθη” και κάλεσε το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ να στηρίξει το πλαίσιο “που αναβαθμίζει τη ΔΕΗ στην περιφέρεια και στην ΕΕ”.

Υποστήριξε ότι γίνεται στροφή στην ενεργειακή πολιτική και έχει αλλάξει πλήρως ο ενεργειακός προσανατολισμός της χώρας.

Ανέφερε ιδιωτικές επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που στο μέλλον θα δημιουργήσουν 100.000 νέες θέσεις εργασίας και θα αγγίξουν τα 15,20 δισεκατομμύρια ευρώ τη δεκαετία 2010-2020.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η ΔΕΗ θα παίζει κεντρικό ρόλο σε αυτόν τον σχεδιασμό και πως η μερική μετοχοποίησή της θα δημιουργήσει στρατηγικής σημασίας σχέσεις, με τις οποίες θα αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε