Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παπανδρέου:"Να γεφυρώσουμε το χάσμα στην Κοπεγχάγη"

Παπανδρέου:`Να γεφυρώσουμε το χάσμα στην Κοπεγχάγη`
Ο Γ. Παπανδρέου στη διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές στην Δανία ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.12.2009 | 19:43
Πρώτη δημοσίευση: 16.12.2009 | 07:46

  Τις προτάσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το κλίμα παρουσίασε την Τετάρτη στην Κοπεγχάγη ο πρωθυπουργός.

 Η Ελλάδα έχει ταχθεί υπέρ μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για το κλίμα με συγκεκριμένους στόχους. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός από την Δανία παρουσίασε τις προτάσεις των σοσιαλιστών για τις κλιματικές αλλαγές και εξήγησε ότι ελπίζει να γεφυρώσουν το χάσμα που υπάρχει στην Κοπεγχάγη.
 
"Μπορούμε να δημιουργήσουμε την απαραίτητη εμπιστοσύνη που λείπει αυτές τις μέρες, μεταξύ των κρατών - μελών που βρίσκονται στην Κοπεγχάγη γι' αυτό το μεγάλο θέμα της κλιματικής αλλαγής" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια ο Γ. Παπανδρέου επέμεινε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει μία δεσμευτική απόφαση για το κλίμα "γιατί το απαιτούν οι πολίτες του πλανήτη, να δώσουμε απαντήσεις στο μεγαλύτερο θέμα που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα ποτέ". 

Σε ερωτήσεις αν υπήρξαν συναντήσεις στο παρασκήνιο με ηγέτες άλλων χωρών είπε ότι είναι σε επαφή με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Βρετανίας και προσβλέπει σε επαφές με χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και πιθανόν και της Κίνας. 
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο