Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Παπαρήγα: Να υπάρξει ρήγμα στο μπλοκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις εκλογές

Να υπάρξει ένα ρήγμα στο μπλοκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ας είναι ανταγωνιστές μεταξύ τους, κάλεσε τους ψηφοφόρους η Γ.Γ. του ΚΚΕ σε ομιλία της στα Σεπόλια.

Η κ. Παπαρήγα μίλησε για τη σημασία της εκλογικής αναμέτρησης, τονίζοντας ότι δεν είναι μια συνηθισμένη εκλογική μάχη και κατά συνέπεια οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να πουν ότι «εγώ ψηφίζω για δήμαρχο και περιφερειάρχη και θα διαλέξω πρόσωπο».

Εμείς, είπε η κ. Παπαρήγα, λέμε στους υποψιασμένους ανθρώπους που επηρεάζονται ακόμα από τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, να σκεφτούν ότι πρέπει σε αυτές τις εκλογές να πουν: “Κύριοι, εμείς σας τιμωρούμε, σας καταγγέλλουμε, δεν πιστεύουμε κουβέντα από όσα λέτε ότι αύριο θα μας δώσετε μέρισμα από την ανάπτυξη. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε φρένο, δεν νομιμοποιούμε την πολιτική σας”.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του κ. Δημαρά για την περιφέρεια Αττικής, τονίζοντας ότι “είναι ένα μεσαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις πρώτος, αλλά δεν εμφανίζεται πουθενά. Τι γίνεται;”, διερωτήθηκε η κ. Παπαρήγα.

“Συγκροτήματα του Τύπου τον υποστηρίζουν. Το μισό ΠΑΣΟΚ τον υποστηρίζει. Και αν διαβάσετε σήμερα τις εφημερίδες, λένε ότι αυτές οι εκλογές εγκυμονούν μεγάλες αλλαγές και ο Δημαράς θα ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό και θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ. Και ρωτάμε τον απλό άνθρωπο που έχει μια στοιχειώδη εμπειρία: ανατρέπεται και αλλάζει το πολιτικό σκηνικό από πρόσωπα; Δεν είναι τα πρόσωπα. Από πίσω τους είναι οργανωμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που είτε αξιοποίησαν την προσωπική τους φιλοδοξία είτε στρατολόγησαν κάποιον να παίξει αυτό το ρόλο”.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτά τα παιχνίδια τα περνάνε όσο ο λαός παραμένει θεατής και πολύ περισσότερο όταν παρασύρεται με τα πρόσωπα. Και επομένως, αυτό που μας ενδιαφέρει ως Κόμμα, πρόσθεσε, είναι σ’ αυτή την εκλογική μάχη να γίνει ένα ρήγμα στο συσχετισμό δύναμης. “Και αυτό πρέπει να γίνει σε βάρος του μπλοκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ας είναι ανταγωνιστές μεταξύ τους. Πρέπει να χάσουν και οι δύο ανεξαρτήτως ποια πρόσωπα έχουν επικεφαλής”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε