Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παραδικαστικό: Ποινές κάθειρξης 15 ετών σε Καλούση – Μπολέτση

Παραδικαστικό: Ποινές κάθειρξης 15 ετών σε Καλούση – Μπολέτση
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.03.2010 | 13:33
Πρώτη δημοσίευση: 22.03.2010 | 13:33

Ποινές κάθειρξης 15 ετών στον καθένα επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην Πρωτοδίκη Ευάγγελο Καλούση και τον επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση, που κρίθηκαν ένοχοι για πράξεις που αφορούν την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

 
Ο κ. Καλούσης καταδικάστηκε για τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας κ. Μπολέτσης.
 
Οι κατηγορίες αφορούν ποσό επτά εκατ. δραχμών που φέρεται να έλαβε ο πρώην δικαστής σε τραπεζικό λογαριασμό του, πριν δέκα χρόνια, προκειμένου να μην κρίνει προφυλακιστέο τον επιχειρηματία Μπολέτση, κατηγορούμενο τότε σε υπόθεση εκρήξεων.
 
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις αναστολής έκτισης ποινής, που υπέβαλαν οι δύο καταδικασθέντες, επικαλούμενοι σοβαρά προβλήματα υγείας και έτσι και οι δύο θα οδηγηθούν στη φυλακή.
Μάλιστα, ο επιχειρηματίας ήταν απών από το δικαστήριο και, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, νοσηλεύεται. Έτσι, σε βάρος του το δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης.
 
Η απόφαση επί της ενοχής των κατηγορουμένων έχει ληφθεί από τις 16 Φεβρουαρίου, αλλά μεσολάβησαν αιτήσεις εξαίρεσης που υπέβαλε ο επιχειρηματίας σε βάρος του προέδρου και μελών του δικαστηρίου, καταγγέλλοντας τους ότι ζήτησαν χρήματα για να μην μπει στη φυλακή.
 
Στην ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενοι και τρεις δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος, οι οποίοι ομόφωνα κρίθηκαν αθώοι.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο