Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παραδικαστικό: Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η δίκη για Καλούση και Μπουρμπούλια

Μια υπόθεση από τα παλιά και πάλι στο προσκήνιο. Για την Παρασκευή το πρωί διεκόπη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για σκέλος της υπόθεσης του

«παραδικαστικού κυκλώματος» με βασικούς κατηγορούμενους τους πρώην δικαστές, Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και Ευάγγελο Καλούση.

    Η υπόθεση αφορά ευνοϊκή μεταχείρηση των δύο δικαστών προς επιχειρηματία καυσίμων, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για κακούργημα, και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και κατάχρησης εξουσίας.

    Συγκατηγορούμενοι των δύο πρώην πρωτοδικών στην υπόθεση, είναι άλλα πέντε πρόσωπα, επιχειρηματίες, ένας δικηγόρος και ο πρώην σύζυγος της κ. Μπουρμπούλια.

    Σε πρώτο βαθμό η κ. Μπουρμπούλια -που σήμερα ήταν απούσα από το δικαστήριο, καθώς δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί από τις φυλακές Θήβας, όπου κρατείται- καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, ο κ. Καλούσης σε κάθειρξη 20 ετών και 6 μηνών, ενώ οι υπόλοιποι σε ποινές φυλάκισης από 2 έως 6 ετών με αναστολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε