Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παραιτείται ο Φ. Κουβέλης και άλλοι 3 βουλευτές

Παραιτείται ο Φ. Κουβέλης και άλλοι 3 βουλευτές

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΝ μετά την αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας απο το συνέδριο. 

Ηδη ο Φώτης Κουβέλης με σημερινές δηλώσεις του είπε οτι παραιτείται από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και είπε οτι θα εκφράζεται ως βουλευτής του ΣΥΝ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας από το συνέδριο του ΣΥΝ, ο κ. Κουβέλης, είπε πως είχε θέσει ως κόκκινη γραμμή το ενδεχόμενο της μεγαλύτερης συμμετοχής του ΣΥΝ στο ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλοιώσει τα βασικά χαρακτηριστικά του ΣΥΝ. 

Και ο Γρηγόρης Ψαριανός δηλώνει από σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι συνολικά 4 βουλευτές θα δηλώσουν ανεξάρτητοι.
 
Πρόκειται για τους Κουβέλη, Τσούκαλη, Λεβέντη και Ψαριανό ενω ο πέμπτος της ομάδας ο Δημήτρης Παπαδημούλης δηλώνει οτι θα παραμείνει μέλος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, όπως αναμενόταν, στο συνέδριο του ΣΥΝ που αποτελεί μια απο τις συνιστώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η ανανεωτική πλευρά του Συνασπισμού με επικεφαλής της τον Φ. Κουβέλη είχε δηλώσει εδώ και καιρό οτι θεωρεί το ΣΥΡΙΖΑ ένα μόρφωμα και επιδιώκει την αποχώρηση του ΣΥΝ απο αυτόν. Έτσι το Σάββατο στο συνέδριο, υπέβαλε ανοικτά αυτή την πρόταση, η οποία δεν έγινε δεκτή και έτσι τώρα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.

Επανεξελέγη ο Αλέξης Τσίπρας

Στο μεταξύ, στη σκιά της αποχώρησης της Ανανεωτικής Πτέρυγας, ολοκληρώθηκε  η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου του Συνασπισμού και νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Σε σύνολο εκλεγμένων συνέδρων 1356 -εκ των οποίων 68 δεν παρέλαβαν κάρτα συνέδρου- ψήφισαν 1038, από τα οποία 162 ήταν λευκά, 35 άκυρα, 785 πήρε ο Αλέξης Τσίπρας και 56 πήρε ο Γιώργος Βλαχογιώργος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε