Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο Αρχηγός του Λιμενικού

Δεκτή έκανε την παραίτηση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης.

Παραιτήθηκε σήμερα ο Αρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος. Ένας από τους λόγους της παραίτησης του αντιναύαρχου είναι το μπέρδεμα με τις αρμοδιότητες του Λιμενικού και σε ποιο υπουργείο υπάγονται.
 
Το θέμα περιπλέκεται για το ποιο υπουργείο, το Προστασίας του Πολίτη ή το Θαλασσίων Υποθέσεων, θα έχει τον έλεγχο του Λιμενικού. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον Χρήστο Παπουτσή, υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία για τη σύσταση του Αρχηγείου Ελληνικής Ακτοφυλακής.
 
Από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Αθανάσιος Μπούσιος επισκέφθηκε τον ΥΘΥΝΑΛ κ. Γιάννη Διαμαντίδη και του υπέβαλε την παραίτησή του. Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου κ. Αθανάσιου Μπούσιου και τον παρακάλεσε να παραμείνει μέχρι την ανάδειξη νέου αρχηγού. Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Αρχηγό για τις υπηρεσίες του».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε