Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παρακάμπτουν τον Λοβέρδο οι γιατροί – Ζητούν εγγυήσεις Παπανδρέου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους γιατρούς, καλά κρατεί και η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους, συνεχίζεται.

Την Πέμπτη ξεκίνησε ο διάλογος που είχαν προαναγγείλει τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας για την εφαρμογή των ρυθμίσεων στην Πρωτοβάθμια υγεία, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Μόνο που ήδη ήρθε η πρώτη άρνηση στο διάλογο.

Οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, αλλά και γιατροί του ΙΚΑ αποφάσισαν να παρακάμψουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και να ζητήσουν απευθείας την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού!

Και αυτό προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις σοβαρού διαλόγου, όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Σε απάντηση της πρόσκλησης του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, οι γιατροί κάνουν λόγο για αποπροσανατολισμό και ζητούν από τον πρωθυπουργό εγγυήσεις ώστε να γίνει ουσιαστικός διάλογος και να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα της υγείας με στόχο να τερματιστεί και η ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών.

Στην ανακοίνωση – απάντηση τονίζεται ακόμη, ότι ο διάλογος δεν μπορεί να είναι προσχηματικός και να έχει χαρακτηριστικά επικοινωνιακού θεάματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε