Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παραλύει η χώρα Τρίτη και Τετάρτη

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, ημέρες κατά τις οποίες θα συζητηθεί στην Βουλή το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τρίτη 28 Ιουνίου και την Τετάρτη 29 Ιουνίου. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία και συγκεντρώσεις έξω από την Βουλή, ενώ μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο θα γίνεται συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που θα φέρει νέα μέτρα μαχαίρι στον έλληνα εργαζόμενο και πολιτή.
 
Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει σε ανακοίνωση της:
 
“ Η Κυβέρνηση και η Τρόικα, παρά την αντίδραση των εργαζομένων και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως μέσα από τα πρωτόγνωρα συλλαλητήρια, συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
 
Επιμένουν και μάλιστα με συνοπτικές, αντισυνταγματικές και εκβιαστικές διαδικασίες στην ψήφιση του αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού Νόμου, στον παραπέρα περιορισμό και περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
 
Επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη οικονομική πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση ενώ αυξάνει την ύφεση, την ανεργία, το χρέος και τα ελλείμματα.
 
Ο σχηματισμός της νέας Κυβέρνησης δεν ήταν παρά ένα ακόμη παιχνίδι στην τακτική και την προπαγάνδα για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
 
Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
 
Ξεπουλιέται, η δημόσια περιουσία, οι δημόσιες επιχειρήσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.
 
Το νερό, το ρεύμα, ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, οι συγκοινωνίες, ο ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α. ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί, με δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.
 
Καταργούν και συγχωνεύουν δημόσιες υπηρεσίες, δημόσιους οργανισμούς, μειώνουν δραματικά την απασχόληση στο Δημόσιο αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους πολίτες και τους εργαζόμενους.
 
Φορτώνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία με νέα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη μέσα από τη θέσπιση νέων φόρων, την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.
 
Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπεται και νέα μείωση εισοδημάτων μέσα από τη θεσμοθέτηση κρατήσεων για την ανεργία, την περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης, την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης και των ρυθμίσεων του νέου μισθολογίου – φτωχολογίου.
 
Ταυτόχρονα μειώνεται το εφάπαξ, αυξάνονται οι κρατήσεις για την κοινωνική ασφάλιση, μειώνονται οι κύριες συντάξεις μέσω του ΛΑΦΚΑ αλλά και οι επικουρικές συντάξεις και τα Ταμεία του Δημοσίου οδηγούνται σε διάλυση.
 
Η Κυβέρνηση όμως δεν περιορίζεται μόνο σε μέτρα περικοπής δικαιωμάτων.
 
Ανακοίνωσε αλλαγές και σε θεσμικό επίπεδο για το Δημόσιο, που κάποιες από αυτές, θα τεθούν και σε δημοψήφισμα για να περιληφθούν στις συνταγματικές ανατροπές. Η κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο, για να ανοίξει πλέον και τυπικά ο δρόμος των απολύσεων και της παραπέρα ενίσχυσης των κομματικοπελατειακών σχέσεων, βρίσκεται προ των πυλών.
 
Ο δρόμος που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
 
Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία.
 
Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας, η κοινωνία με τα μαζικά συλλαλητήρια και τη δράση της, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία.
 
Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή, για μας, για τους συνταξιούχους αλλά ιδιαίτερα για τους νέους, για την ίδια τη χώρα.
 
Να εμποδίσουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των νέων αντιλαϊκών μέτρων.
 
Η δύναμη και η ελπίδα είναι στους αγώνες
 
Όλοι στη 48ωρη απεργία 28 & 29 Ιουνίου 2011
 
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις
 
Στην Αθήνα απεργιακή συγκέντρωση Τρίτη 28 Ιουνίου 2011 στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος
 
 
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι κινήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς και στις υπόλοιπες μεταφορές.
 
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε