Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Παραμένουν στο Ελληνικό εκατοντάδες “εγκλωβισμένοι” πρόσφυγες (ΦΩΤΟ)

Παραμένουν στο Ελληνικό εκατοντάδες “εγκλωβισμένοι” πρόσφυγες (ΦΩΤΟ)

Με αρκετές χώρες της Ευρώπης να έχουν μειώσει στο… ελάχιστο τις προσφυγικές ροές, χιλιάδες πρόσφυγες έχουν ουσιαστικά εγκλωνιστεί στη χώρα μας… Πολλοί από αυτούς έχουν βρει καταφύγιο στο άτυπο κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (26.02.2016) όπου κι αν κοιτούσε κανείς στην παραλιακή, από το Ελληνικό ως το Φλοίσβο έβλεπε ανθρώπους με τα τελευταία υπάρχοντά τους στα χέρια τους να περπατούν. Πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, περισσότεροι από 600 άνθρωποι, πήραν το δρόμο για τον Πειραιά ή την Αθήνα.

Οι εικόνες είναι παρόμοιες και σήμερα. Και μπορεί οι πρόσφυγες να μην έχουν βγει στην παραλιακή, ωστόσο πολλοί από αυτούς έχουν ουσιαστικά εγκατασταθεί στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει ηδη από χθες, οι εγκαταστάσεις του παλαιού αεροδρομίου επισήμως δεν… ονομάζονται “κέντρο φιλοξενίας”, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στο σημείο μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει οποιοσδήποτε θέλει από τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν καταφθάσει στη χώρα μας.

Πολλοί είναι εκείνοι που πέρασαν τη νύχτα στο Ελληνικό, την ώρα που τίποτα δεν είναι βέβαιο για το μέλον τους, μετά και την απόφαση για “κλείσιμο” των συνόρων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε