Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παράνομη η απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ αποφάσισε το δικαστήριο – Έκτακτη συνεδρίαση των εργαζομένων για το μέλλον της απεργίας

Παράνομη η απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ αποφάσισε το δικαστήριο – Έκτακτη συνεδρίαση των εργαζομένων για το μέλλον της απεργίας

– Απεργία μέχρι την Τρίτη έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ
– «Δε μας έχει ανακοινωθεί καμία δικαστική απόφαση» λένε
– Δεν πήγαν στην εκδίκαση της προσφυγής γιατί ενημερώθηκαν αργά
– Αποφασισμένη να μην κάνει πίσω η κυβέρνηση και απειλεί με επίταξη, όπως στο Μετρό

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργία στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία που έχει εξαγγελθεί μέχρι και την Τρίτη.

Η συζήτηση έγινε χωρίς να είναι παρούσα η πλευρά των εργαζομένων, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους η κοινοποίηση για την προσφυγή της διοίκησης ανακοινώθηκε στα Σωματεία, αργά τη νύχτα.

«Δε μας έχει θυροκολληθεί καμία δικαστική απόφαση» είπε εκπρόσωπος των εργαζομένων στο NewsIt, τονίζοντας πως για την ώρα δεν έχει αλλάξει η απόφαση για απεργία έως τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, έχει συγκληθεί έκτακτο συμβούλιο με τη συμμετοχή των προεδριών όλων των σωματείων για να καθοριστεί η στάση των εργαζομένων.

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η διοίκηση της ΟΣΥ κάλεσε τους εργαζομένους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους και να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και να καθήσουν στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά με το θέμα του ενιαίου μισθολογίου εκτός ατζέντας.

Το Σάββατο, σε μαραθώνια συνεδρίαση από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις, αποφασίστηκε να συνεχιστεί κανονικά η απεργία. Έτσι, σήμερα δεν κυκλοφορούν λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ.
Εξαιτίας της απεργίας του ΟΣΕ, τα δρομολόγια του Μετρό σταματούν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας και δε φτάνουν έως το αεροδρόμιο.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της είναι αποφασισμένη να μην κάνει βήμα πίσω και αν χρειαστεί να κηρύξει επίταξη και σε λεωφορεία-τρόλεϊ όπως έγινε σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ.
Όπως τόνισαν κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, η τακτική των εργαζομένων στις συγκοινωνίες είναι επιζήμια για τους πολίτες και τους εργαζόμενους. Και διευκρίνιζαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγής στο ενιαίο μισθολόγιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χειρόφρενο σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και ΟΣΕ ως την Τρίτη

Πρωτιά ΝΔ σε νέες δημοσκοπήσεις – Τρίτη η Χρυσή Αυγή – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στο Μετρό – Σταματόπουλος στο NewsIt: Ας έρθουν να με απολύσουν!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε