Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Παράνομη η απεργία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Απόφαση του Πρωτοδικείου μετά απο προσφυγή του Δημάρχου Αθηναίων που

ζητούσε να κηρυχθεί καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα.  

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε ζητήσει απο τον Νικήτα Κακλαμάνη  να κινήσει επειγόντως κάθε νόμιμη διαδικασία, ώστε να ανασταλεί η απεργία των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να μαζευτούν τα σκουπίδια.

Οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσεινα μην ανταποκριθούν στο αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αθήνα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης επικοινώνησε με εκπροσώπους των εργαζομένων και τους κατέστησε σαφές οτι είναι επείγουσα ανάγκη να μαζευτούν αμέσως τα σκουπίδια από το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με έγγραφο που έχει σταλεί από την ΕΛΑΣ, μπορεί να αποτελέσουν πηγή κινδύνου για τους πολίτες και τις περιουσίες τους, με αφορμή τα συλλαλητήρια στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης στην ανακοίνωσή του έριξε ευθύνες στην Κυβέρνηση για την απεργία των εργαζομένων λέγοντας χαρακτηριστικά: “το υπό ψήφιση Σ/Ν της Κυβέρνησης για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α., πυροδότησε απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και στον δήμο της Αθήνας. Πολλά από τα αιτήματα των εργαζομένων, που αφορούν κυρίως τους συμβασιούχους, είναι δίκαια, υποστηρίζονται από την ΚΕΔΚΕ και η Κυβέρνηση οφείλει να κάνει τις αναγκαίες διορθώσεις”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε