Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παραπέμπεται για κακούργημα ο πρόεδρος του ΟΤΕ – “‘Εωλες οι κατηγορίες”, λέει ο ΟΤΕ

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Για το κακούργημα της απιστίας παραπέμπεται σε δίκη, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών..

 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης.

 

Το εδώλιο έδειξαν οι δικαστές και στον διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών του ΟΤΕ Γιώργο Ιωαννίδη, ενώ απήλλαξαν επτά μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ.

 Το βούλευμα (αριθμός 1693/2010) παραπέμπει τον κ. Βουρλούμη καθώς και τον διευθυντή Τεχνικού Δικτύου του ΟΤΕ κ. Ιωαννίδη, για την κατηγορία της απιστίας από κοινού, που αφορά υπερτιμολογημένες συμβάσεις που είχε υπογράψει ο Οργανισμός το διάστημα 2003-2007 με εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Siemens και η Intracom.

Σύμφωνα με το βούλευμα το τίμημα στις συμβάσεις αυτές ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό, στο οποίο είχε καταλήξει η Διεύθυνση Διαχείρισης και Συντήρησης Δικτύων του ΟΤΕ. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία επτά μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος τους.

Για την υπόθεση είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, πριν περίπου δύο χρόνια, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και την έρευνα είχε διενεργήσει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ελένη Τουλουπάκη.

Τι απαντά ο ΟΤΕ

Τη βεβαιότητα ότι θα αποδειχθεί το “έωλο της κατηγορίας, διατυπώνει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ, η οποία ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στο πρωτόδικο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίο ασκείται ποινική δίωξη κατά του προέδρου του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη και του αρμόδιου Διευθυντή Γιώργου Ιωαννίδη, για συμβάσεις προμήθειας υλικού του ΟΤΕ που υπέγραψαν.

    Σε ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρεται ότι “τα στελέχη του τα οποία έλαβαν την σχετική απόφαση ενήργησαν αποκλειστικά προς το συμφέρον της Εταιρίας, διαχειριζόμενοι με τον καλύτερο τρόπο μία κατάσταση την οποία παρέλαβαν”.

    Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στις συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης με τις Εταιρίες INΤΡΑΚΟΜ – SIEMENS – ANKO για τη συντήρηση των δικτύων του ΟΤΕ την περίοδο προ του 2004 που ανέλαβε η παρούσα Διοίκηση.

    Στην ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ καταλήγει ότι ο Οργανσιμός “μελετά το βούλευμα προκειμένου να προβεί σε περαιτέρω νομικές ενέργειες, όντας πεπεισμένος ότι θα αποδειχθεί το έωλο της κατηγορίας”.
 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε