Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παραπέμπονται 13 άτομα για τους «Πυρήνες»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, 13 από τους 17 κατηγορουμένους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι Εφέτες έκαναν δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών, κ. Ξένιας Δημητρίου, προσθέτοντας ωστόσο στον κατάλογο εκείνων που παραπέμπονται και τον καταζητούμενο Χρήστο Τσάκαλο, αδελφό του Γεράσιμου Τσάκαλου που κρίθηκε πριν λίγες μέρες προφυλακιστέος για τα «δέματα-βόμβες» σε πρεσβείες.

Η Εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Χρήστου Τσάκαλου, πρόταση που δεν υιοθέτησε το Συμβούλιο Εφετών που τον παραπέμπει μόνο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη παραπέμπονται οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση:

Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Παναγιώτης Μασούρας, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και ο προσφάτως προφυλακισθείς Παναγιώτης Αργυρού.

Παραπέμπονται επίσης οι ελεύθεροι, με την επιβολή περιοριστικών όρων, Εμμανουήλ Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης.

Τέλος παραπέμπονται και οι καταζητούμενοι, σε βάρος των οποίων έχουν εδώ και μήνες εκδώσει εντάλματα σύλληψης οι ανακριτές της υπόθεσης: Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσης και Χρήστος Τσάκαλος.

Οι 13 καλούνται να απολογηθούν για κατηγορίες που αφορούν την συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και τρεις εκρήξεις στο γραφείο της Λούκας Κατσέλη, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε