Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παράσταση διαμαρτυρίας των καθηγητών Πανεπιστημίου στο υπουργείο Παιδείας

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00. Θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο στο Μαρούσι ενώ ζητούν συνάντηση με την Άννα Διαμαντοπούλου.
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προγραμματίζουν για σήμερα Πέμπτη οι καθηγητές Πανεπιστημίου, που θα επιδιώξουν άμεση συνάντηση με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου. Οι καθηγητές Πανεπιστημίου έχουν κηρύξει επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00.
 
Αναφερόμενοι στην έκθεση της συμβουλευτικής επιτροπής ειδικών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, οι καθηγητές θεωρούν ότι είναι υπέρ των θέσεων που έχει εκφράσει το υπουργείο Παιδείας.
 
Στελέχη του Ε.Μ.Πολυτεχνείου δηλώνουν ειδικότερα ότι το Πολυτεχνείο, που παράγει αριστεία, αγνοήθηκε, και «μάλιστα αυτό τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών του τελειώνει κανονικά τις σπουδές του ενώ οι ίδιοι οι φοιτητές αξιολογούν θετικά τις υπηρεσίες του Ιδρύματος».
 
Η γενική γραμματέας της πανελλήνιας Ομοσπονδίας καθηγητών Πανεπιστημίου Ευγ.Μπουρνόβα, εξέφρασε την αντίθεσή της με την πρόταση της επιτροπής «σοφών» για λειτουργία κολεγίων διετούς φοιτήσεως ανά περιοχή, τη στιγμή, που όπως είπε, υπάρχουν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης κλπ., που παρέχουν τεχνολογική παιδεία.
 
Επιπλέον, η Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου ζητά άμεση απεμπλοκή της διαδικασίας εξέλιξης των μελών ΔΕΠ και τους διορισμούς από την αναλογία 1:5, επιτάχυνση της χρηματοδότησης της έρευνας και η πορεία αξιολόγησης των ερευνητικών προγραμμάτων, χρονοδιάγραμμα για το διορισμό των ήδη εκλεγέντων μελών ΔΕΠ και η βελτίωση του ειδικού μισθολογίου των Πανεπιστημιακών με την ενσωμάτωση των επιδομάτων.
 
Στα αιτήματα της ΠΟΣΔΕΠ συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση και όχι ο περαιτέρω περιορισμός της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων ενώ κάνει λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση στο χώρο των “Κολεγίων” και των “Ιδιωτικών Πανεπιστημίων”».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε