Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Παράταση δυο μηνών για τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά

Παράταση δυο μηνών για τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά

Η προθεσμία που είχε δοθεί για να φύγει ο καταυλισμός των αθίγγανων από την περιοχή πίσω από το Νομισματοκοπείο έληγε το πρωί της Τρίτης, αλλά μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων δόθηκε δίμηνη παράταση.

Οι αθίγγανοι υποστηρίζουν ότι δεν τους έχει δοθεί αρκετός χρόνος ούτε και εναλλακτική λύση για να αφήσουν τον καταυλισμό τους. Όπως λένε, ενημερώθηκαν μόλις την περασμένη Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, πως πρέπει να μετακομίσουν.

Γι’ αυτό και το πρωί της Δευτέρας, με ελληνικές σημαίες στα χέρια, έκαναν πορεία από το Νομισματοκοπείο έως το δημαρχείο του Χαλανδρίου και ζήτησαν να συναντηθούν με κάποιον υπεύθυνο.

Η προθεσμία για τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού έληγε στις 09:00 το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με την Περιφέρεια, οι αθίγγανοι ενημερώθηκαν από τον Ιούλιο και μάλιστα τους προτάθηκε περιοχή στην Κόρινθο.

«Δε θα φύγουμε χωρίς να πολεμήσουμε» έλεγαν εκείνοι και περίμεναν κάτω από το δημαρχείο να τελειώσει η συνάντηση της αντιπροσωπείας τους με τους ανθρώπους του δήμου Χαλανδρίου.

Ο δικηγόρος των Ρομά είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και το δικαστήριο δικαίωσε σε πρώτη φάση τους αθίγγανους, δίνοντας τους προθεσμία δυο μηνών για να φύγουν από το συγκεκριμένο σημείο.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψάχνουν μέρη για να μετεγκατασταθούν οι αθίγγανοι στην Αττική

Επιχείρηση “σκούπα” στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Βοτανικό – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

VIDEO NTOKOYMENTO: Μαυροφορεμένοι άνδρες με λοστάρια επιχειρούν δίπλα στους αστυνομικούς στον άγριο πόλεμο με τους αθίγγανους στα Λιόσια

Η στιγμή της επίθεσης σε λεωφορείο στα Λιόσια – VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Ολοσχερώς καταστράφηκε καταυλισμός τσιγγάνων απο φωτιά – ΦΩΤΟ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε