Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παράταση ενός μηνός για τις δηλώσεις ελεύθερων επαγγελματιών – Αλαλούμ με το νέο σύστημα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Δεν είμαστε “μάντεις κακών”, μια απλή διαπίστωση έκανε από χθες το newsit αναφερόμενο στο αλαλούμ που επικρατεί σε ότι έχει να κάνει

με τον τρόπο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των ελεύθερων επαγγελματιών. Από χθες προειδοποιούσαμε ότι το υπουργείο δεν έχει τρόπο να παραλάβει τις χιλιάδες των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά όπως το ίδιο επέβαλε, αφού η Κυβέρνηση φρόντισε να κάνει μια ακόμη εξαγγελία χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία.

Έτσι η είδηση (σίγουρα ευχάριστη καθώς θα αποτραπεί μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία) είναι ότι το υπουργείο “μάζεψε” τις προθεσμίες υποβολής και καθόρισε καινούργιες.

Έτσι ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, όσοι απέκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε ΕΠΕ, από κινητές αξίες, από ακίνητα, τους κατόχους ΕΙΧ κ.λπ. χωρίς εισοδήματα, κ.λπ. των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 1 θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση τους ως τις 4 Απριλίου και όχι από σήμερα!

Εντός 11 εργάσιμων ημερών θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για όλους τους φορολογούμενους των παραπάνω κατηγοριών.
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε