Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Παράταση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ζητά η ΕΚΠΟΙΖΩ

– Χιλιάδες οι ιδιώτες που σπεύδουν να υπαχθούν στο ευεργετικό μέτρο
– Αν δεν δοθεί νεα παράταση οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2011

Αδυνατούν οι καταναλωτικές οργανώσεις να διεκπεραιώσουν τον τεράστιο όγκο των καταναλωτών που θέλουν να υπαχθούν στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Γι’ αυτό η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να παραταθεί μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου η διαδικασία πλειστηριασμών για χιλιάδες πρώτες κατοικίες που κινδυνεύουν μέχρι τον Ιούλιο του 2011.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ  κ. Π. Καλαποθαράκου μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει τους φακέλους τους 3.000 υπερχρεωμένες οικογένειες από τις οποίες μόλις οι 350 έχουν φθάσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις τράπεζες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν σύντομα δεν αλλάξει κάτι και δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα η κυβέρνηση οι τράπεζες θα μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες πλειστηριασμών για χιλιάδες πρώτες κατοικίες.

Όπως είπε στο Newsit η κ. Καλαποθαράκου οι τράπεζες μέχρι σήμερα δείχνουν απροθυμία να προχωρήσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ενώ παράλληλα η έλλειψη προσωπικού στα ειρηνοδικεία όπου γίνετε ο συμβιβασμός επιτείνει το πρόβλημα για όσους θέλουν να σώσουν τα σπίτια τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε