Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Παράταση για την έκτακτη εισφορά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν δημιούργησαν την ανάγκη για διευρυμένο ωράριο των τραπεζών και νέας παράτησης για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς.

Με τεράστιες ουρές στα ταμεία συνεχίζεται ακόμη η καταβολή της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς επί των τεκμηρίων στις τράπεζες. Το NewsIt κατέγραψε χθες χαρακτηριστικά ουρά 60 μέτρων στις εφορίες καθώς σήμερα είχε ανακοινωθεί ότι λήγει η σχετική προθεσμία.

Ωστόσο, επειδή αρκετοί από τους φορολογούμενος δεν έχουν προλάβει να πληρώσουν την εισφορά αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν λάβει καν από την εφορία το εκκαθαριστικό τους, δόθηκε παράταση εως τις 6 Οκτωβρίου. Τυχόν εκπρόθεσμη καταβολή της δόσης της έκτακτης εισφοράς επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% το μήνα.

Ορισμένα υποκαταστήματα μερικών τραπεζών λειτουργούν πλέον σε καθημερινή βάση επιπλέον ώρες του συνηθισμένου καθημερινού ωραρίου και συγκεκριμένα για σήμερα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν απλά να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες προκειμένου να πληροφορηθούν εάν και ποια καταστήματα λειτουργούν με το διευρυμένο αυτό ωράριο, καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά τράπεζα.

Ανοικτά θα διατηρήσουν ορισμένα υποκαταστήματά τράπεζες όπως η Eurobank, η Alpha Bank, η Marfin Egnatia Bank, η Τράπεζα Πειραιώς κλπ.

Να σημειώσουμε ότι αν η καταβολή γίνει εφάπαξ ο φορολογούμενος δικαιούται έκπτωση 5% επί της συνολικής οφειλής. Εναλλακτικά, μπορούν να καταβάλουν το ποσό σε έξι μηνιαίες δόσεις η κάθε μία από την οποία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 300 ευρώ.

Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν παραλάβει έως τώρα από την εφορία το εκκαθαριστικό για την έκτακτη εισφορά και αν το παραλάβουν εντός του Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση ή όλο το ποσό αν το ώστε να επωφεληθούν από την έκπτωση, έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Από Δευτέρα όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με τη φοροκάρτα

Χαμός στις εφορίες για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς

Κατάσχεση στους μισθούς και τις συντάξεις όσων χρωστούν στην εφορία!

Απαράδεκτο! Δεν δίνουν παράταση για την πληρωμή των χαρατσιών στις εφορίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε