Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Παράταση στο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Παράταση για ένα χρόνο στο σύστημα προσλήψεων που ήδη υπάρχει αποδέχθηκε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

 

Όπως είπε στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, οι διορισμοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα γίνουν από τον υπάρχοντα ενιαίο πίνακα και με τις ήδη ισχύουσες αναλογίες προσλήψεων. Δηλαδή 40% από τον πίνακα και 60% από επιτυχόντες ΑΣΕΠ. Όποιες αλλαγές αποφασιστούν στο σύστημα προσλήψεων θα ισχύσουν από τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά.
 
«Βασική αρχή της κυβέρνησης είναι ότι όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο, και στον χώρο της εκπαίδευσης, θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. Κάθε μόριο που έχει ο εκπαιδευτικός είτε ως ωρομίσθιος είτε ως αναπληρωτής, θα προσμετράται στον ΑΣΕΠ. Οι αλλαγές θα αφορούν τον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δηλαδή οι προσλήψεις για τη σχολική χρονιά 2010- 11 θα γίνουν με το ισχύον σύστημα. Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν μεταβατικές περίοδοι, όπως είχαμε τονίσει εξαρχής», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου.
 
Επίσης τόνισε ότι στην περίπτωση που χρειαστεί, το ΑΣΕΠ θα διεξάγει στο μέλλον διαγωνισμούς για την πρόσληψη εκπαιδευτικών κάθε χρόνο αντί διετίας.
Σχετικά με το αίτημα για αυξήσεις αποδοχών των εκπαιδευτικών, η κ. Διαμαντοπούλου δεσμεύτηκε να απαντήσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε