Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Παράθυρο” Βενιζέλου για επανεξέταση του ασφαλιστικού

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το ασφαλιστικό του δημοσίου αν προκύψουν προβλήματα στο μέλλον για τα Σώματα Ασφαλείας έδωσε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός, η κυβέρνηση θα δώσει δίκαιες λύσεις σε περίπτωση που έχουν παρεισφρήσει στο νομοσχέδιο λάθη, αδικίες ή αβλεψίες ή ακόμα και αν προκύψουν προβλήματα. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο ανέφερε ότι μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών έχουν σταματήσει οι αιτήσεις για τη πρόωρη συνταξιοδότηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επεσήμανε ότι οι ρυθμίσεις για το ένστολο στρατιωτικό προσωπικό λαμβάνουν πλήρως υπόψη τους τις ιδιομορφίες του επαγγέλματος τους και πρόσθεσε ότι «έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε πιο ορθολογικά και με θαρραλέο τρόπο και στον επικουρικό τομέα».

Το νομοσχέδιο καταργεί τη διάταξη της θεμελίωσης και καταβολής σύνταξης με τη συμπλήρωση 25 ετών πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας και παράλληλα αυξάνει με τη δημοσίευση του νόμου από τα 20 στα 25 τα έτη συντάξιμης υπηρεσίας για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσων υπηρετούν σε ειδικές υπηρεσίες όπως τα ΕΚΑΜ η το ΤΕΕΜ.
Παράλληλα η επετηρίδα ουσιαστικά καταργείται με τη δημιουργία παράλληλης επετηρίδας όπου αξιωματικοί που δεν θα προάγονται θα μπαίνουν σε μη οργανικές θέσεις όπου και θα παραμένουν μέχρι τη συμπλήρωση 35 χρόνων υπηρεσίας.


Αποδεσμεύτηκαν τα κονδύλια για το μέρισμα από το ΜΤΣ

Θα πάρουν μέρισμα και αυτό το τρίμηνο οι δικαιούχοι του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας το υπουργείο Οικονομικών αποδέσμευσε κονδύλια για την καταβολή του μερίσματος αλλά τι θα γίνει το επόμενο τρίμηνο κανείς δεν ξέρει.

Ο Β. Βενιζέλος ανακοίνωσε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών των Ειδικών Δυνάμεων. Με τις παραιτήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 2500 χιλιάδες η ηγεσία του Πενταγώνου ελπίζει ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα αποτελέσουν φρένο στο κύμα φυγής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε