Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Παρατυπίες και με την βούλα στο Δήμο της Αθήνας – Χρωστούσαν στους υπαλλήλους καθαριότητας 35.000 ρεπό!

Παρατυπίες και με την βούλα στο Δήμο της Αθήνας – Χρωστούσαν στους υπαλλήλους καθαριότητας 35.000 ρεπό!

Παρατυπίες και σωρεία παραβάσεων καταγράφει το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που ερεύνησαν επισταμένως το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Από τα στοιχεία του πορίσματος φαίνεται ότι στις απεργιακές κινητοποιήσεις του 2010 συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι του Δήμου (κατά παράβαση των συμβατικών τους υποχρεώσεων) και στις οικείες καταστάσεις οι ημέρες αυτές είχαν καταχωρηθεί ως ημέρες ρεπό, χωρίς να περικοπούν οι αποδοχές τους.

Ο δήμος δεν φρόντισε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και σήμερα κατά παράβαση των διατάξεων έχει συσσωρευτεί ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ρεπό που μόνο στο τμήμα αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων ξεπερνάει τις 35.000.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο για όλα αυτά θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να ασκηθούν πειθαρχικές κυρώσεις εις βάρος του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Γ. Δημόπουλου.

Επίσης καλείται ο δήμαρχος Αθηναίων να ασκήσει τις πειθαρχικές του αρμοδιότητες εις βάρος του Διευθυντή καθαριότητας κ. Ιωάννη Μόρτη γιατί επέτρεψε στους υπαλλήλους να απουσιάζουν τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, κάνοντας χρήση των ρεπό τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε