Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παρέλαση ομοφυλόφιλων στo κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ – BINTEO

Παρέλαση ομοφυλόφιλων στo κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ – BINTEO

Περίπου 5000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος απ’ όπου ξεκίνησε η πορεία ομοφυλόφιλων στα πλαίσια του Athens Pride…

Μετά την “παρέλαση” προς την πλατεία Συντάγματος και το πέρασμα μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα ακολουθήσει ανοιχτή συναυλία και πάρτυ μέχρι το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Δείτε το βίντεο

Στο σχετικό δελτίο Τύπου, οι διοργανωτές αναφέρουν:

“Η μέρα της LGBT γιορτής της ορατότητας και της πολυχρωμίας έρχεται το Σάββατο 9 Ιουνίου. Φέτος απαντάμε στην κρίση με το δικό μας τρόπο: Αγάπα με, είναι δωρεάν. Με το σύνθημά μας τονίζουμε την ανάγκη των LGBT ατόμων για απόλυτη αποδοχή και σεβασμό, τόσο στο θεσμικό όσο και στο διαπροσωπικό επίπεδο. Τονίζουμε ότι η αγάπη συνδέει τις κοινωνίες και το μίσος τις αποσαθρώνει.

Σε περιόδους κρίσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάντα τα πρώτα θύματα. Σε αυτή τη διαπίστωση συνηγορεί η άνοδος ενός κόμματος που βασίζεται στο μίσος εναντίον άλλων, όπως κι η πρωτοφανής πολλαπλή παραβίαση δικαιωμάτων από κυβερνητικούς φορείς στην υπόθεση με τις εκδιδόμενες γυναίκες.

Σε αυτά τα τελευταία δύο χρόνια της κρίσης, στάσιμη έμεινε και κάθε προσπάθεια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά την προεκλογική του δέσμευση, για την προώθηση του συμφώνου συμβίωσης. Τη σιωπή επέλεξαν και τα άλλα τρία κόμματα στη Βουλή που έχουν φερθεί να στηρίζουν θεωρητικά αιτήματά μας κατά το παρελθόν (Σύριζα, Δημοκρατική Συμμαχία, Δημοκρατική Αριστερά).

Η δυναμική των δικαιωμάτων συνεχίζει όμως. Σε αυτή την πορεία προς την ισότητα, το Athens Pride έρχεται να συμβάλει μέσα από την πολύχρωμη κι ειρηνική πορεία του και την ολοήμερη γιορτή στην πλατεία Κλαυθμώνος.”

Athens Pride Queen

Athens Pride Queen

Athens Pride Queen

Στο Athens Gay Pride έχει έρθει και μία αντιπροσωπεία 15 ατόμων από το Berlin Gay Pride.

Αντιπροσωπεία Berlin Gay Pride

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πλατεία Κλαυθμώνος κορυφώνεται το Athens Pride

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε