Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

“Παρέλυσε” η Ξάνθη – Μαζική συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από ΤhrakiΤoday

Κρατώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα και με τη συνοδεία φορτηγών, εκατοντάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν το πρωί της Τετάρτης στους δρόμους της Ξάνθης.

Σύμφωνα με το ΤhrakiΤoday, περισσότερα από 50 συνδικαλιστικά όργανα συμμετείχαν δυναμικά στην προσυγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Ξάνθης, κάνοντας πορεία στο κέντρο της πόλης.

Τόσο ο εμπορικός όσο και ο βιομηχανικός κόσμος της Ξάνθης συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, με την τοπική αγορά να παραμένει κλειστή και σύσσωμα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης και της ΟΕΒΕΞ να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι επιστράτευσαν για ακόμη μια φορά τέσσερα απορριμματοφόρα του δήμου, τα οποία καθοδηγούσαν την πορεία, πατώντας κόρνες και πετώντας κροτίδες θορύβου, ενώ ακολουθούσαν οι υπόλοιποι διαδηλωτές σχηματίζοντας μια τεράστια απεργιακή «ουρά» μέσα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μετά το τέλος της πορείας τα συνδικαλιστικά σωματεία κατευθύνθηκαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, όπου έγινε ανοιχτή συνέλευση, για να αποφασιστούν οι επόμενες κινητοποιήσεις.

Μαζική ήταν η συμμετοχή και των εκπαιδευτικών, με τον Χρήστο Ιωαννίδη, αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης να αναφέρει πως «η πορεία είναι πρωτόγνωρη, τελειώναμε έναν δρόμο και κοιτούσαμε στις στροφές κόσμο να ακολουθεί. Το ποσοστό είναι πάρα πολύ μεγάλο. Μας πάνε σε μια χώρα η οποία ποτέ δεν την ονειρευτήκαμε και πρέπει στρατευμένοι όλοι μαζί να είμαστε ενωμένοι ώστε η χώρα μας να πάει εκεί που τις αξίζει και όχι εκεί που θέλουν κάποιοι άλλοι»…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε