Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παρέμβαση Παπούλια – Χρυσοχοϊδη για την 6η Δεκεμβρίου

Παρέμβαση Παπούλια – Χρυσοχοϊδη για την 6η Δεκεμβρίου

«Ελπίζω ότι η μνήμη του Αλέξη θα τιμηθεί ειρηνικά γιατί αυτό είναι το ελάχιστο που του οφείλουμε όλοι»,

σημειώνει στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Τονίζει ακόμη ότι «η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν μόνο μία απεχθής πράξη. Ήταν ένα δίδαγμα για όλους μας, πού μπορεί να οδηγήσει η αυθαιρεσία. Δεν ξεχνιέται και δεν μικραίνουν οι διαστάσεις της στο υποσυνείδητο της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας».

Εκφράζει δε ακόμη μία φορά τη συμπαράστασή του στους γονείς του και στους δικούς του ανθρώπους, καθώς και την πίστη του και τις ενοχές του απέναντι στη νέα γενιά, «στην οποία», όπως αναφέρει, «χρωστάμε την εξασφάλιση μιας δικαιότερης κοινωνίας».

Χθές υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδη,  με τον κ. Παπούλια και τους πολιτικούς αρχηγούς όπου τους ζήτησε την βοήθειά τους για να υπάρξει ηρεμία. Διαβάστε την σχετική είδηση.

Ενιαίο κοινωνικό μέτωπο ενάντια στη βία, εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με σκοπό όπως είπε, να τιμηθεί η μνήμη του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και να αποκλειστεί η άσκηση βίας από περιθωριακές ομάδες, που έχουν έρθει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και ετοιμάζονται να προβούν σε βανδαλισμούς με άλλοθι τη μνήμη του 16χρονου.

Αναφερόμενος στις “περιθωριακές ομάδες” όπως τις χαρακτήρισε, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε χαρακτηριστικά “κάποιοι επένδυσαν στη διάλυση του κράτους εκείνη την περίοδο. Κάποιοι μέσα από τις διαμαρτυρίες των πολιτών βρήκαν ευκαιρία και ιδεολογικό άλλοθι να επενδύσουν στην υποκουλτούρα της βίας και του βανδαλισμού και λεηλάτησαν την Αθήνα και άλλες πόλεις.

Το επόμενο τριήμερο διάφορες περιθωριακές ομάδες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τη δική τους επέτειο, η οποία όμως δεν έχει σχέση με τις διεκδικήσεις των πολιτών.
Δεν θα ανεχθούμε επανάληψη σκηνικού τρόμου στις πόλεις. Δεν θα παραδώσουμε την Αθήνα σε βανδαλισμούς. Δεν θα επιτρέψουμε εκμετάλλευση της μνήμης του αδικοχαμένου Αλέξη. Δεν είμαστε εδώ για να συμβιβαστούμε με τη βία και την ανομία, αλλά για να ενθαρρύνουμε τους αγώνες και το στοίχημα των παιδιών να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες απομονώνοντας τις περιφερειακές ομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν άβατα και γκέτο”.

” Ο άδικος χαμός του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μας συγκλόνισε όλους. Κάθε ανθρώπινη ζωή είναι αναντικατάστατη. Και κάθε απώλεια ζωής είναι τραγική. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα δεκαεξάχρονο έφηβο”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
“Σήμερα οφείλουμε να σκύψουμε με σεβασμό στη μνήμη του. Και με ειλικρινή διάθεση να δούμε τις δικές μας ευθύνες, ως κοινωνία κι ως οργανωμένη Πολιτεία…
Αλλά η εκμετάλλευση αυτού του τραγικού γεγονότος είναι αδικαιολόγητη και ασυγχώρητη. Η μετατροπή του σε «επέτειο καταστροφών» είναι προσβολή στη μνήμη του.
Και σε αυτό πρέπει να είμαστε σαφείς.” καταλήγει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Επίθεση σε πεζές περιπολίες αστυνομικών

Κόντρα Καρατζαφέρη – Τσίπρα στην Βουλή για τον Αλέξη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε