Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Παρέμβαση Βενιζέλου για τους εγκλωβισμένους στο Μετρό

Εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους τραυματισμένοι, εγκλωβίστηκαν μέσα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, από τη ρίψη χημικών και η Αριστερά ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης και του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έκαναν έκκληση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο να παρέμβει και να διασφαλίσει διάδρομο διαφυγής για τους εγκλωβισμένους.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να αποχωρήσει για λίγα λεπτά από την αίθουσα της Ολομέλειας, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου προκειμένου να συνεννοηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς ώστε με συντονισμένες ενέργειες να απεγκλωβιστούν όλα τα άτομα που βρέθηκαν στο Σύνταγμα είτε τυχαία, όπως είπε είτε για να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι σε επικοινωνία του με τον υπουργό Προστασίας Χρήστο Παπουτσή τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει αστυνομία στο Μετρό και όποιος θέλει μπορεί να αποχωρήσει από την περιοχή.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κάλεσε τον υπουργό Οικονομίας να ενεργήσει άμεσα έτσι ώστε, όπως είπε, να σταματήσει το αμόκ βίας που έχει στόχο χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές και να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από το Μετρό μέσα στο οποίο βρίσκονται αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα.

«Δεν μπορεί να προσεγγίζουμε στο ίδιο επίπεδο τους κουκουλοφόρους με την αστυνομία. Πρέπει να συνεννοηθούμε σε αυτονόητα πράγματα. Δεν μπορεί να ποντάρουμε στο αδιέξοδο και στην αποτυχία, δεν είναι αποτελεσματικό, δεν αποδίδει καρπούς εθνικούς ή κομματικούς. Πρέπει να προχωρήσουμε», απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης ώστε να εξασφαλιστεί διάδρομος διαφυγής για τους εγκλωβισμένους, ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας «ότι δεν μπορεί να εγκαλεί στην αστυνομία που προσπαθεί να προστατεύσει τον ελεύθερο διάλογο στη Βουλή όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να μείνει τίποτα όρθιο».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για φαινόμενα βίας από ανθρώπους που δεν θέλουν να δείξουν το πρόσωπο τους, ενώ σημείωσε ότι ο κ. Παπουτσής, αν θέλει να ονομάζεται υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πρέπει να προστατεύσει αυτούς που ειρηνικά διαδηλώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάος σε όλη την Αθήνα από χημικά κα πέτρες – Ρημαδιό ολόκληρο το κέντρο – Καταγγελίες για “πλιάτσικο” στην Πανεπιστημίου

“Χαστούκι” για την Ελλάδα και τον τουρισμό η εκκένωση του King George

Η Βουλή και το κέντρο σε πολιορκία – Το χρονικό των πρωινών συγκρούσεων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε