Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ ύψους 850 εκατ. ευρώ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ ύψους 850 εκατ. ευρώ

Tην παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΥΔΑΠ για τα μεγάλα χρηματικά ποσά που χρωστούν δήμοι στην επιχείρηση.

Ο αναπληρωτής οικονομικός Εισαγγελέας, έπειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο για το θέμα των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που χρωστούν δήμοι στην εταιρεία ύδρευσης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες, προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η εισαγγελική έρευνα θα εστιάσει στο κατά πόσον προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της απιστίας από την πλευρά των αρμοδίων της ΕΥΔΑΠ που δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η επιχείρηση να εισπράξει τα ποσά αυτά, αλλά και του αδικήματος της υπεξαίρεσης των επίμαχων ποσών εκ μέρους των δήμων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της επιχείρησης Στέλιος Σταυρίδης, οι οφειλές των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ, μαζί με τις προσαυξήσεις, ανέρχονται στα 350 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σταυρίδης σε δήλωση του για το θέμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν μπορούμε να κόβουμε νερό από τον κοσμάκη για 100 ευρώ και να πληρώνουμε έως και 3 εκατ. ευρώ τον μήνα για τις προσαυξήσεις των χρεών προς την εταιρεία». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, οι συνολικές οφειλές δήμων αλλά και υπουργείων που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς νερού φτάνουν τα 850 εκατ. ευρώ και πλέον πρόθεση της επιχείρησης είναι να κόβει την παροχή νερού σε όσους δεν πληρώνουν.

Οι οφειλές των δήμων προέρχονται κυρίως από εκείνους που έχουν δικό τους δίκτυο οι οποίοι, αν και εισπράττουν την κατανάλωση νερού από τους δημότες τους, επί σειρά ετών δεν αποδίδουν τις οφειλές στην εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλαγές στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ εν όψει αποκρατικοποίησης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε