Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη 2 πλοίων στην Κόρινθο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, μετά την κατάληψη και δεύτερου πλοίου της εταιρίας

Adriatic Lines, στο λιμάνι της Κορίνθου, από συνδικαλιστές της ΠΝΟ.

Ο κ. Τέντες έδωσε γραπτή εντολή στην εισαγγελία Κορίνθου να παραγγείλει στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές να πράξουν ό,τι απαιτείται προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος και η δικαστική απόφαση που επιβάλει τον απόπλου του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά επιδίκασε τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρίας Adriatic Lines, η οποία κατέθεσε και μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Σχολιάζοντας την κατάληψη των πλοίων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, είπε ότι «η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια για την ανάταξη της οικονομίας και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο λαό».

Έκκληση στους συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και σε όσους, όπως είπε, δημιουργούν προβλήματα με τις εκδηλώσεις τους στα λιμάνια της χώρας, να σταματήσουν άμεσα, απηύθυνε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ κατέθεσε επερώτηση για τον Τουρισμό, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων – ότι «στις συνθήκες της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, “ξεγυμνώθηκε” ο ταξικός μύθος ότι ο τουρισμός αποτελεί για την Ελλάδα τη “βαριά βιομηχανία».

Από προχθές το πρωί (08/06/2010) ναυτεργάτες και μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται στο λιμάνι της Κορίνθου κι εμποδίζουν τη φορτοεκφόρτωση του πλοίου «Ρόπαξ ένα» βρετανικών συμφερόντων, για τη γνωστή υπόθεση άρσης του καμποτάζ

Το πλοίο, που κανονικά ο απόπλους του είχε προγραμματιστεί για τις 18.00 το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, βρίσκεται ακόμα δεμένο στο λιμάνι, ενώ νωρίτερα έδεσε στο λιμάνι της Κορίνθου και το “Ρόπαξ δύο” της ίδιας εταιρείας.
 
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες εργασίας, για υπεράριθμους αλλοδαπούς εργαζόμενους κι ανασφάλιστους, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στην άρση του καμποτάζ. Εκπρόσωποι της Ένωσης μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού δήλωναν ότι οι Έλληνες μάγειροι έχουν εκδιωχθεί από τα ελληνικά πλοία και κρουαζιερόπλοια.

Ο διευθυντής της Σάιμον Τέιλορ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ χαρακτήρισε παράνομες τις δράσεις της ΠΝΟ. Αναφερόμενος στο αίτημα των συνδικαλιστών για πρόσληψη τουλάχιστον 45 Ελλήνων, είπε ότι αν και προσφέρθηκε να προσλάβει έναν αριθμό, η προσφορά του απορρίφθηκε από την Ομοσπονδία.

Από νωρίς το πρωί, στο λιμάνι της Κορίνθου, βρίσκονται 100 περίπου άτομα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) κι εμποδίζουν τη φορτοεκφόρτωση των πλοίων…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε