Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παρέμβαση του Συνηγόρου για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Παρέμβαση του Συνηγόρου για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.01.2010 | 19:18
Πρώτη δημοσίευση: 12.01.2010 | 19:06

Το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη διαπιστώνει σοβαρές ελλείψεις στην καταβολή του εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.  

Μεγάλος αριθμός παραπόνων έφτασαν στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη αναφορικά με την μεγάλη καθυστέρηση για την καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος στους δημοσίους υπαλλήλους που φτάνει μέχρι και τα δύο χρόνια.

Η ανεξάρτηση αρχή εξηγεί ότι οι οικονομικές ανάγκες των υπαλλήλων, όπως στεγαστικά δάνεια, κάνουν επιτακτική την ανάγκη καταβολής του εφάπαξ προκειμένου να ανταποκριθούν οι συνταξιούχοι στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

«Σκοπός της θέσπισης του εφάπαξ βοηθήματος είναι η μείωση των συνεπειών της μετάβασης των εργαζομένων από τον οικονομικά ενεργό στον μη ενεργό βίο. Η διαχρονική επιμήκυνση όμως του απαιτούμενου χρόνου απόδοσης της εν λόγω παροχής στους συνταξιούχους, που σύντομα προβλέπεται να φτάσει τα δύο έτη, ουσιαστικά αναιρεί σε μεγάλο βαθμό τον κοινωνικό σκοπό που οφείλει να υπηρετεί», αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα.

Ωστόσο ο Συνήγορος του Πολίτη εξέφρασε την ανησυχία του καθώς η καθυστέρηση εξέτασης και απάντησης των αιτήσεων για το εφάπαξ θα μπορούσε να οδηγήσει το Ταμείο στα δικαστήρια.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook