Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάρτι εκατομμυρίων ευρώ στα νοσοκομεία ανακάλυψε το ΣΔΟΕ

Υπερτιμολογήσεις που φτάνουν ακόμη και στο 550% βρήκαν οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία όλης της χώρας!

Η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και η φοροδιαφυγή πάει… σύννεφο στα νοσοκομεία, είτε πρόκειται για ιδιωτικά είτε για δημόσια, όπως αποδεικνύουν περίτρανα οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.

Οι προμηθευτές χρέωναν έως και 550% πάνω βηματοδότες, βαλβίδες καρδιάς, ορθοπεδικά μοσχεύματα, «μπαλονάκια» κι άλλες προμήθειες και όχι μόνο θησαύριζαν με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, αλλά αυτά που κέρδιζαν δεν τα δήλωναν ποτέ στην εφορία!

Η απάτη στηνόταν με μια νέα… πατέντα, άκρως ελληνική: τις τριγωνικές συναλλαγές. Ορισμένοι προμηθευτές νοσοκομείων εξήγαγαν τα νοσοκομειακά είδη σε τρίτες χώρες, όπου λειτουργούν offshore εταιρίες και στη συνέχεια τα εισήγαγαν και ξανά, υπερτιμολογημένα, πολλές φορές και έως 550%.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ, οι έλεγχοι έχουν σχεδόν τελειώσει. Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, το πόρισμά τους θα πάρει το δρόμο για τον Εισαγγελέα αφού, όπως τόνιζαν, πρόκειται για εκτεταμένο δίκτυο φοροδιαφυγής.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε