Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία – Χειμώνας από το Σαββατοκύριακο

Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία – Χειμώνας από το Σαββατοκύριακο

Χειμωνιάζει ξανά από την Παρασκευή, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Από Δευτέρα η θερμοκρασία θα είναι ως και 10 βαθμούς κάτω σε σχέση με σήμερα. Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση.

Οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από το βράδυ, τα χιόνια στα βόρεια ορεινά, η πτώση της θερμοκρασίας και οι βορειοανατολικοί άνεμοι 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά με τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα ενταθούν. Από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί. Οι άνεμοι θα πνέουν από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα πιθανώς στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοποννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες που πιθανώς τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με 3 με 5 μποφόρο. Η θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από τα δυτικά σε βόρειους βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια που ενδέχεται να σημειωθον τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια ασθενείς και στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Ο καιρός στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπεται ΄με νεφώσεις, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια κατά τόπους θα είναι έντονα. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο βόρειο Αιγαίο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Σα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε