Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πειραιάς: Οργάνωση μηδέν! Τρόφιμα στους πρόσφυγες από πολίτες, έκκληση για γιατρούς! (ΦΩΤΟ)

Πειραιάς: Οργάνωση μηδέν! Τρόφιμα στους πρόσφυγες από πολίτες, έκκληση για γιατρούς! (ΦΩΤΟ)

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες, με τις συνθήκες που επικρατούν να είναι ενδεικτικές της… ανύπαρκτης οργάνωσης που υπάρει στο σημείο. Ένας γιατρός για 2.000 ανθρώπους!

Οι πρωτοφανείς αποφάσεις που έχουν πάρει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, χαρακτηρίζονται από πολλούς ως μονομερείς. Και όχι άδικα. Σλοβενία, Αυστρία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Κροατία και Αλβανία έχουν ουσιαστικά κλείσει τα σύνορά τους, αφού όπως ανακοίνωσαν χθες θα δέχονται περιορισμένο αριθμό προσφύγων, που δεν θα ξεπερνά τους 580 ημερησίως.

Αποτέλεσμα είναι να έχουν ουσιαστικά εγκλωβιστεί στην χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι θέλουν να φτάσουν στις βόρειες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι… εκρηκτική, αφού περισσότεροι από 5.500 πρόσφυγες περιμένουν στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια για να περάσουν, χωρίς φυσικά να μπορούν.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι χαρακτηριστικό πως στο σημείο δεν υπάρχουν ούτε τα… στοιχειώδη κι έτσι απλοί πολίτες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, πηγαίνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Από την πλευρά τους, οι πρόσφυγες ζητούν ιατρική περίθαλψη, καθώς πολλά είναι τα μικρά παιδιά που έχουν αρρωτήσει, με τους ίδιους να δηλώνουν πως στο σημείο βρίσκεται μόνο ένας γιατρός για περίπου 2.000 ανθρώπους!

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε