Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πελέκη: Δεν ξυπνήσαμε μιά ημέρα και είπαμε να κάνουμε τις ανταλλαγές

“Δεν είμαι ένοχη γιατί δεν υπήρξε σκάνδαλο” λέει η σύζυγός του πρώην υπουργού. Με την υπόθεση στην Προανακριτική ωστόσο τονίζει ότι το Βατοπέδι ήταν κυβερνητική απόφαση.

Με συνέντευξη στη REAL NEWS επανέρχεται η σύζυγος Βουλγαράκη, η οποία συνέταξε όλα τα συμβόλαια των ανταλλαγών και η κατάθεσή της ως κατηγορούμενη στην Εξεταστική την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε κρύο ιδρώτα στη ΝΔ.

Η κ. Πελέκη σε πρώτη φάση λέει ότι “δεν θεωρεί τον εαυτό της ένοχο” γιατί σκάνδαλο όπως λέει “δεν υπήρξε”. Δεν θεωρεί ότι το Δημόσιο ζημιώθηκε από τις ανταλλαγές, ούτε ότι υπήρξε “μαύρο πολιτικό χρήμα”, πράγμα που υποστηρίζει όταν ερωτάται για το θέμα και ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Όπως λέει η κ. Πελέκη η υπόθεση “σκανδαλοποιήθηκε” από “λανθασμένους πολιτικούς χειρισμούς της τότε κυβέρνησης και την πολιτική ατολμία να λεχθόυν τα πράγματα με το όνομά τους από την αρχή”. “Να λεχθεί δηλαδή ότι ήταν μία κυβερνητική απόφαση, σε συνέχεια αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ” τονίζε.

Με την υπόθεση στο στάδιο της Προανακριτικής Επιτροπής, η κ. Πελέκη πάντως αναφέρει και πάλι ότι “υπήρξε κεντρικός πολιτικός σχεδιασμός” καθώς όπως λέει “δεν ξυπνήσαμε μία μέρα και είπαμε να κάνουμε τις ανταλλαγές”.

“Είναι προφανές ότι δόθηκαν εντολές στους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς να υλοποιήσουν αυτή την πολιτική, δηλαδή να αποκτήσει το ελληνικό Δημόσιο τη λίμνη Βιστωνίδα. Οι υπουργοί με τη σειρά τους εξέδωσαν νομίμως τις αντίστοιχες κοινές υπουργικές αποφάσεις, όρισαν τον αρμόδιο κρατικό λειτουργό που θα παρακολουθούσε τις ανταλλαγές και όλοι οι υπόλοιποι μετά ακολούθησαν τις νόμιμες διαδικασίες για να υλοποιήσουν την επιταγή των υπουργικών αποφάσεων” λέει η κ. Πελέκη, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν θεωρεί ούτε κατά διάνοια ότι ο τότε πρωθυπουργός κ. Καραμανλής είχε προσωπικό συμφέρον από την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Καλούν Καραμανλή στην Προανακριτική – Η κατάθεση της συζύγου Βουλγαράκη “καίει” τον πρώην πρωθυπουργό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε