Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πελέκη: Με πλήγωσε και με απογοήτευσε ο Καραμανλής

Πελέκη: Με πλήγωσε και με απογοήτευσε ο Καραμανλής

Η ΝΔ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου και τον εν διαστάσει πλέον συζύγό της, Γιώργο Βουλγαράκη, αναφέρει σε συνέντευξή της η Κ. Πελέκη, η οποία προσθέτει ότι θα ήθελε να μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Για τον Γιώργο Βουλγαράκη λεει ότι ήταν ένα από τα λίγα στελέχη που επί 25 χρόνια στήριξε τη ΝΔ σε καλές και κακές στιγμές, “και είχε αναλάβει πολλές φορές το κόστος της στήριξης αυτής”. “Δυστυχώς η ΝΔ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αναβλητικότητα αποφάσεων, ρουφιανές μόνιμες εκ των έσω, αστάθεια επιλογών την οδήγησαν να ακυρώσει τα βασικά της στελέχη” αναφέρει.

“Αυτό φαίνεται ειδικά σήμερα, που δεν υπάρχει κανείς να αντισταθεί και να κανει σοβαρή αντιπολίτευση στη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ” προσθέτει.

Ερωτηθείσα για την περιβόητη δήλωση περί “παντελονιών” η κ. Πελέκη διευκρινίζει: “Όταν οι υπουργοί που υπέγραψαν τις κοινές αποφάσεις δεν παραδέχτηκαν από την πρώτη στιγμή την υπογραφή τους, όταν ο πρωθυπουργός έδειχνε αναβλητικός στο να πάρει μία απόφαση και να κάνει μία απλή δήλωση, όταν ορισμένοι κατηγορούμενοι, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, πώς να μη μιλάω για παντελόνια;”.

Η κ. Πελεκη υπστηρίζει ότι ο ίδιος ο Καραμανλής έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία να κινήσει τις διαδικασίες για Προανακριτική Επιτροπή στο ζήτημα των ανταλλαγών μεταξύ δημοσίου και μονής Βατοπεδίου. “Κάτι έπρεπε να κάνει τότε ως καπετάνιος του πλοίου, που θα δικαίωνε τους ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι σήμερα απολογούνται για πρόσωπα, χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά έχουν κάνει”, λέει.

“Και όμως, και ο τότε πρωθυπουργός επέτρεψε την ακύρωση βασικών στελεχών που μέχρι τότε παρουσίαζε με καμάρι και ο σημερινός πρόεδρος, πιστεύοντας ότι έτσι κρατάει όμηρο τον Κραμανλή προκειμένου να δημιουργήσει ένα ολοκληρωτικά ελεγχόμενο από τον ίδιο κόμμα, έστω και μικρό, συνεχίζει στο ίδιο βιολί” σημειώνει.

Για τον πρώην πρωθυπουργό λέει συγκεκριμένα: “Πάντα τον συμπαθούσα και τον θεωρούσα βασικά άνθρωπο με λόγο τιμής και ευαισθησίες. Η αλήθεια είναι οτι με απογοήτευσε και με πλήγωσε. Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τότε που ξέσπασε ο θόρυβος για το Βατοπέδι. Θα ήθελα να μιλήσει κάποτε στους ψηφοφόρους της ΝΔ και στους ανθρώπους που τον πίστεψαν και τον στήριξαν και να εξηγήσει γιατί επέτρεψε να ακυρωθεί με τέτοιο τρόπο το έργο του και όλη η θητεία του”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε