Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέντε τρόποι για οικολογικά Χριστούγεννα!

Πέντε τρόποι για οικολογικά Χριστούγεννα!

Όσο περίεργο και δύσκολο κι αν φαίνεται, μπορείτε να περάσετε αυτά τα Χριστούγεννα… οικολογικά!

Οι γιορτές συνοδεύονται σχεδόν πάντα από σπατάλες που κάνουν κακό στην τσέπη μας αλλά και στο περιβάλλον. Υπάρχουν όμως εύκολες λύσεις για να αποφύγετε και τα δύο στο βαρμό που μπορείτε! Σας προτείνουμε πέντε εύκολους τρόπους να γιορτάσετε διατηρώντας την οικολογική σας συνείδηση καθαρή…

Φτιάξτε μόνοι σας τα δώρα

Χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα αντικείμενα που σας συνδέουν συναισθηματικά μαζί τους και μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας. Θα μπορούσατε για παράδειγμα να φτιάξετε ένα κολάζ φωτογραφιών με όμορφες στιγμές.

Αν διαλέξετε ένα δώρο από το εμπόριο, μπορείτε να το κάνετε πιο προσωπικό, στολίζοντάς το οι ίδιοι με υλικά που βρίσκονται μέσα στο σπίτι σας σε αφθονία, όπως περιοδικά, εφημερίδες, σχοινιά και κορδέλες μπορούν να χρησιμεύσουν σαν περιτύλιγμα.

Τέλος, καλό θα ήταν να κρατάτε όχι μόνο τις σακούλες αλλά και τα περιτυλίγματα των δώρων που θα σας φέρουν, για να στολίσετε τα δώρα μόνοι σας τις επόμενες γιορτές!

Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Παρόλο που οι περισσότεροι επιλέγουν να στολίσουν πλαστικό έλατο, για όσους θέλουν φυσικό δέντρο υπάρχουν και οικολογικές επιλογές. Μία έξυπνη λύση είναι να στολίσετε το έλατο στον κήπο σας. Επίσης, θα μπορούσατε ακόμη να αγοράσετε και να στολίσετε ένα έλατο σε γλάστρα.

Οικονομία στο ρεύμα

Αντί να ξοδεύετε υπέρογκα ποσά για τη ΔΕΗ και να σπαταλάτε αλόγιστα πολύτιμη ενέργεια, αγοράστε λαμπιόνια με χρονοδιακόπτη. Επίσης, δεν είναι ανάγκη να φορτώσετε με λαμπιόνια κάθε γωνιά του σπιτιού σας.

Κινηθείτε με τα Μέσα Μεταφοράς

Αν δεν υπάρχει κάποια απεργία ή στάση εργασίας, για τις βόλτες σας προτιμείστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με αυτόν τον τρόπο κινείστε γρήγορα, οικονομικά και… οικολογικά. Σε αντίθετη περίπτωση επιλέξτε κοντινούς προορισμούς όπου μπορείτε να πάτε με τα πόδια!

Βάλτε οικολογικούς στόχους

Από νέο έτος βάλτε στόχο να προστατέψετε το περιβάλλον, ενημερωθείτε για περιβαλλοντικά ζητήματα και ανακυκλώστε όσα περισσότερα προϊόντα μπορείτε.

Όσο για τις γιορτινές συγκεντρώσεις των ημερών φροντίζουμε να:

-ψήνουμε ταυτόχρονα πολλά φαγητά στον φούρνο
-μην χρησιμοποιούμε ποτηράκια και πιατάκια μιας χρήσης
-έχουμε υφασμάτινα τραπεζομάντιλα
-βάλουμε κάδο ανακύκλωσης σε εμφανή σημείο στην κουζίνα
-μη σπαταλάμε πολύ νερό στο πλύσιμο των πιάτων και μετά να καθαρίσουμε το σπίτι με οικολογικά καθαριστικά.

Καλά οικολογικά Χριστούγεννα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε