Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πέραμα – Γονείς μαθητών: «Δεν θέλουμε το σχολείο μας να γίνει κέντρο εκπαίδευσης μεταναστών»

Πέραμα – Γονείς μαθητών: «Δεν θέλουμε το σχολείο μας να γίνει κέντρο εκπαίδευσης μεταναστών»

Το λένε πλέον ξεκάθαρα και το έχουν αποφασίσει. Δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο τους. Οι γονείς του Α’ Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου Περάματος με πρόσχημα την απουσία ενημέρωσης αποκλείουν μικρά παιδιά από την γνώση γιατί είναι προσφυγόπουλα!

Η εκπρόσωπος των γονέων Όλγα Νούλα, μιλώντας στο Newsit.gr είπε μεταξύ άλλων: «Δεν θελουμε το σχολείο μας να γινει κέντρο εκπαίδευσης μεταναστών. Δεν θέλουμε να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς». Κατηγόρησε επίσης το υπουργείο Παιδείας ότι καθυστέρησε να ενημερώσει τους γονείς και δεν έλαβε όλα τα μέτρα.

Οι γονείς προσανατολίζονται ακόμη και σε αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα με ταυτόχρονη κατάληψη του σχολείου για να μην φοιτήσουν εκεί προσφυγόπουλα. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Περάματος το βράδυ της Τετάρτης (18/01/2017) η ένταση χτύπησε κόκκινο με τους παρευρισκόμενους να έρχονται ακόμη και στα χέρια…

“Κόκκινο πανί” ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, καθώς οι γονείς των σχολείων όπου πρόκειται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα, καταγγέλλουν ότι δεν τους ενημέρωσε και πήρε με τρόπο αυταρχικό την απόφαση για το ποια θα είναι τα σχολεία όπου θα κάνουν μάθημα τα παιδιά από τον καταυλισμό προσφύγων του Σχιστού.

Μερίδα πολιτών αντέδρασε έντονα και στην αναφορά του κ.Λαγουδάκη στην Χρυσή Αυγή επισημαίνοντας ότι η διαφωνία τους στη φοίτηση των προσφυγοπουλων δεν συνιστά ταύτιση με την Χρυσή Αυγή.
Την ώρα που στο συμβούλιο ενημέρωναν για το θέμα εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας αλλά και η ταξίαρχος – αρμόδια για θέματα υγείας στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού, ένας εκπαιδευτικός είχε λεκτική αντιπαράθεση με τους γονείς που ήταν συγκεντρωμένοι, με την κατάσταση να ξεφεύγει και γονείς και εκπαιδευτικούς να έρχονται στα χέρια! 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε