Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πέραμα: Σε κατάληψη του σχολείου προσανατολίζονται οι γονείς που δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα

Πέραμα: Σε κατάληψη του σχολείου προσανατολίζονται οι γονείς που δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα

Σε αποχή από τα μαθήματα και κατάληψη του 1ου δημοτικού σχολείου Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, προσανατολίζονται οι γονείς, οι οποίοι δεν θέλουν να φοιτήσουν στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά του, προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη δομή του Σχιστού.

Σε κλίμα έντασης και με εκατοντάδες γονείς να δίνουν το παρών άρχισε το Δημοτικό συμβούλιο Περάματος με θέμα τα χθεσινά επεισόδια στο 1ο δημοτικό σχολείο του Νέου Ικονίου με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, και γονείς που αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγοπουλων στο σχολείο της περιοχής.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, και η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, προκειμένου να συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει για το θέμα της φοίτησης παιδιών προσφύγων και μεταναστών στα σχολεία του Περάματος.

Τη στιγμή που ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδακης, πήρε το λόγο αρκετοί γονείς ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες κατηγορώντας τον για αυταρχισμό στον τρόπο με τον οποίο έλαβε την απόφαση για τη φοίτηση των προσφυγοπουλων. Μερίδα πολιτών αντέδρασε έντονα και στην αναφορά του κ.Λαγουδάκη στην Χρυσή Αυγή επισημαίνοντας ότι η διαφωνία τους στη φοίτηση των προσφυγοπουλων δεν συνιστά ταύτιση με την Χρυσή Αυγή.

Την ώρα που στο συμβούλιο ενημέρωναν για το θέμα εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας αλλά και η ταξίαρχος – αρμόδια για θέματα υγείας στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού, ένας εκπαιδευτικός είχε λεκτική αντιπαράθεση με τους γονείς που ήταν συγκεντρωμένοι, με την κατάσταση να ξεφεύγει και γονείς και εκπαιδευτικούς να έρχονται στα χέρια!

Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντας τα επεισόδια στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, το μεσημέρι της Τρίτης.
Όπως αναφέρει: “Οι θρασύδειλοι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν, όπως δεν πέρασαν κι όσες φορές επιχειρήθηκαν στο παρελθόν, να θεωρείται δεδομένο ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πάνε σχολείο. Επιβάλλεται σε κάθε ανάλογη ενέργεια να παρεμβαίνει ο Εισαγγελέας,
Καθιστούμε σαφές, με τον πιο απόλυτο τρόπο, ότι όλα τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο ελεγμένα υγειονομικά. Κανείς δεν δικαιούται να ισχυρίζεται ότι είχε έλλειψη ενημέρωσης κι αυτό να το χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για ρατσιστικές συμπεριφορές.
Χαιρετίζουμε την συμπεριφορά εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών που εν τέλει υποδέxονται τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία με Ευθύνη, Αλληλεγγύη και Αγάπη”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε