Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Περίφραξη φτώχειας και εξαθλίωσης

Άγριος καιρός, πνίγεται ο Πύργος, διαλύονται υποδομές, μπουκώνει ο Σπερχειός, φουσκώνει ο Έβρος. Μπήκαν τα πρώτα μέτρα του φράχτη, ειρωνεύεται η Κομισιόν, θυμώνει ο Παπουτσής.

Καιρό που βρήκε να μπήξει τα συρματοπλέγματα και να μαλώνει με την επιτροπή επειδή τον ανάγκασαν να βάλει το έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αντί να το χρηματοδοτήσουν.

Προσφεύγει στο ελεγκτικό συνέδριο και στο νομικό συμβούλιο ο Καρατζαφέρης για να του πουν αν είναι σύννομη και επωφελής η νέα δανειακή σύμβαση, λες και πρόκειται για την νομιμότητα του διαγωνισμού για την κατασκευή του φράχτη στον ποταμό.

Μα εδώ πρόκειται για τη κατασκευή του φράχτη που θα περικλείσει τα μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας στη φτώχεια και στην εξαθλιωση. Πρόκειται για παραγωγή πικρής Ιστορίας και το ταξίδι ενός ολόκληρου λαού σε μια νέα εποχή στερήσεων και παραισθήσεων. Και αυτό δεν κρίνεται από νομικά συμβούλια και τραπεζίτες, ούτε από πολιτικούς που αναζητούν νομιμοποιητικά άλλοθι. Κρίνεται από το συλλογικό αισθητήριο.

Όλοι της συγκυβέρνησης διατείνονται ότι κάτι αποσώνουν για τους ταξιδιώτες. Όλοι της πολιτικής σκηνής αποστηθίζουν τις ατάκες και το σενάριο για τους ρόλους και τις παραστάσεις της επομένης. Μπροστά σε ένα εμβρόντητο ακροατήριο το σύστημα που υπονόμευσε την οντότητα της χώρας καμώνεται πως δίνει μάχη για τη σωτηρία της.

Στους τόπους αναχώρησης απωθούνται οι επιβάτες της νέας εποχής, αποχαιρετούν δικαίως και αδίκως κεκτημένα. Από αριστερά τους καλούν να ξεσηκωθούν , να ακυρώσουν τα δρομολόγια, να διώξουν τους σταθμάρχηδες, τους μηχανοδηγούς και τα τρένα. Κι αυτό όμως πηγάζει από το συλλογικό αισθητήριο και δεν παραγγέλεται.

Και όπως συμβαίνει συνήθως οι αναγκαίοι διατηρούν τα προνόμια μέχρι το τελευταίο δρομολόγιο .Είναι απαραίτητοι στο διευθυντήριο για να επιβάλλει κανόνες στις αποβάθρες των υποχρεωτικών επιστροφών.

Ο πυρήνας του κράτους και των εξουσιών, οι ενταγμένοι στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, παραμένουν ανέγγιχτοι από το νέο κύμα περικοπών που καθηλώνει τους νέους, απελπίζει τους ανέργους, αφανίζει τους αδυνάτους και εξαθλιώνει τους συνταξιούχους.

Στρατός, σώματα ασφαλείας, δικαστές, παπάδες, διπλωμάτες, καθηγητές ΑΕΙ και άλλοι περί τις 200 χιλιάδες στο σύνολο, ετησίου μισθολογικού κόστους περί τα έξι δις ευρώ εξαιρούνται μέχρι να δρομολογηθούν οι υπόλοιποι.

Αλλά ο μη έχων τίποτα να χάσει στην παρούσα φάση, πρώην υπουργός και εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π.Μπεγλίτης δεν δίστασε να πει ξεκάθαρα πως έρχεται η σειρά τους το καλοκαίρι. Μέχρι τότε ίσως και αυτοί να μην έχουν τίποτα να χάσουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε