Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Περικοπές και στο εφάπαξ των αστυνομικών;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τη γενική έφοδο του οικονομικού επιτελείου στο βασικό και στα δευτερεύοντα εισοδήματα του, τη βιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο εδώ κι ενάμιση χρόνο το ένστολο προσωπικό,

με κορύφωση τις τελευταίες ημέρες που παρότι ο κ. Σαχινίδης υπέγραψε την καταβολή της αποζημίωσης των δεδουλευμένων νυχτερινών του Αυγούστου στη μισθοδοσία Σεπτεμβρίου, εξακολουθεί να συνεχίζεται το μπραντ ντε φερ γύρω από το αν και πότε -μαζί με τα πενθήμερα- θα εκπέσουν στην κατηγορία των χρηματικών ενταλμάτων ή σ’ ότι ακριβώς που προσδιορίζει ο θυμόσοφος λαός με τη σιβυλλική ρήση, “ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι”.

Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν ωστόσο, ότι η δεδομένη και δεδηλωμένη ακόρεστη βουλιμία για ολοένα μεγαλύτερο ψαλίδισμα όχι μόνο των μηνιαίων εισοδημάτων, αλλά και των μακροπρόθεσμων όπως είναι το εφάπαξ, έχει φτάσει στο σημείο να εποφθαλμιά όχι μόνο τη σμίκρυνση του στο μεγαλύτερο δυνατό υπερθετικό βαθμό, αλλά και στη μεγαλύτερη δυνατή απομάκρυνση του χρόνου καταβολής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει σε εκκρεμότητα η υπογραφή σχετικής εγκυκλίου με τη οποία προσδιορίζεται πως το εφάπαξ θα αποδίδεται μόνο όταν θα συμπληρώνονται 31 χρόνια από την ημερομηνία πρόσληψης και την έναρξη των σχετικών κρατήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί για παράδειγμα κάποιος να “φεύγει” με 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, θα περιμένει όμως να περάσουν άλλα 6 χρόνια για να καταβληθεί ή για να ξεκινήσει η διαδικασία για την απόδοση του εφάπαξ. Όπως λέγαμε δηλαδή σε σε άλλη ευκαιρία νωρίτερα, “ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι”.

Διαβάστε επίσης:
Καυτό τριήμερο στη ΔΕΘ – Όλα τα μπλόκα – Ποιοι θα είναι που

Δεν θα πάει στην ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε