Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Περικοπές μισθών- Κούρεμα 30% στο εφάπαξ Δημοσίου – Αυξήσεις σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ, εισιτήρια

Περικοπές μισθών- Κούρεμα 30% στο εφάπαξ Δημοσίου – Αυξήσεις σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ, εισιτήρια
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.02.2011 | 07:20
Πρώτη δημοσίευση: 25.02.2011 | 07:20

Μειώσεις παντού, αυτή είναι η μετάφραση του... Μνημονίου νούμερο 4. Ένα δισ. θα κοπεί από τους μισθούς του Δημοσίου μέσω ενιαίου μισθολογίου

που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα λειτουργήσεις, αλλά το βέβαιο είναι ότι κάποιοι θα χάσουν ως και το 35% του μισθού τους (λέγεται ότι αφορά μόνο υψηλόμισθους).
Παράλληλα τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν ένα “κούρεμα” της τάξης του 30% στο εφάπαξ του Δημοσίου καθώς το ΤΠΔΥ βρίσκεται κυριολεκτικά προ ενός κραχ.
Την ίδια ώρα το κράτος κόβει μια σειρά από επιχορηγήσεις προς δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες, καθώς για να δοθούν χρήματα από τον κρατικό κορβανά θα πρέπει πλέον να υπογράψει και η Τρόικα.
Όλα αυτά προς τη μείωση των εξόδων. Ως προς την αύξηση των εσόδων... και πάλι θα πληρώσει ο πολίτης μέσω αυξήσεων στα εισιτήρια, αλλά και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, όπως και με τον... γνωστό Φ.Π.Α. όπου αναμένεται να ενταχθούν στο 23% και άλλα προϊόντα καθημερινής χρήσης. Την ώρα όμως που αυξάνονται η φόροι θα μειώνονται και οι φοροαπαλλαγές για τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:
Απελευθερώνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ - ΄Έρχονται και νέες αυξήσεις
   Διαδώστε αυτό το άρθρο